Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Ένοχοι και στο Εφετείο Μητροπολίτης και Πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση κειμηλίων – Ισχυρίστηκαν ότι τα επέστρεψαν μετά τη συντήρηση

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, προς 5 ευρώ/ημερησίως, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχοι και στο Εφετείο Μητροπολίτης και Πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση κειμηλίων – Ισχυρίστηκαν ότι τα επέστρεψαν μετά τη συντήρηση EUROKINISSI

Ένοχοι και από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης κρίθηκαν ο μητροπολίτης Ζίχνης και Νευροκοπίου κι ένας πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση θρησκευτικών κειμηλίων από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών.

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, προς 5 ευρώ/ημερησίως, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Υπεξαίρεση κειμηλίων: Το χρονικό

Η υπόθεση είχε να κάνει με θρησκευτικά κειμήλια χρονολογίας προ του 1830, όπως δισκοπότηρα και ιερός σταυρός, που ήταν να δοθούν για συντήρηση και επισκευή, όμως όταν κάτοικος της περιοχής θέλησε να τα φωτογραφήσει για τις ανάγκες εκπόνησης μελέτης, διαπίστωσε ότι έλειπαν.

Υπεξαίρεση κειμηλίων

freepik

Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους, οι οποίοι αρνήθηκαν όσα αποδίδονται στους κατηγορούμενους, υποστηρίζοντας ότι επέστρεψαν τα κειμήλια μετά την συντήρησή τους.

Για την ίδια υπόθεση είχε κατηγορηθεί κι ένας ιερέας αλλά αθωώθηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ