Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

“Βήμα ταχύ” για το e-justice: Όλες οι παρεμβάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης – ΦΩΤΟ

Τι συμφώνησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαγεωργίου. Τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση και διευκόλυνση απονομής της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Βήμα ταχύ” για το e-justice: Όλες οι παρεμβάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης – ΦΩΤΟ

Έρχεται με βήμα ταχύ το e-justice, δηλαδή τα έργα που θα δώσουν ώθηση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Δικαιοσύνης και θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό ενός κρίσιμου τομέα για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την ανάπτυξη της χώρας.

Αυτό αποτυπώθηκε κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο συντονισμός όλων των ενεργειών με σκοπό την ολοκλήρωση των Ψηφιακών Έργων της Δικαιοσύνης και ειδικότερα η αξιολόγηση της πορείας των έργων που θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης.

Με βήμα ταχύ το e-justice: Οι παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί

Όπως αναφέρθηκε, ήδη προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων όπως:

* Η ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων μέσω του gov.gr Με βήμα ταχύ το e-justice

* Οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δικαστηρίων «e-justice»

* Η περαιτέρω ψηφιοποίηση νομικών διαδικασιών, όπως η κατάθεση δικογράφων

* Η δυνατότητα χορήγησης αντιγράφου Ποινικού Μητρώου μέσω της θυρίδας των ΚΕΠ στο gov.gr

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Γενικοί Γραμματείς Δικαιοσύνης, κ. Πάνος Αλεξανδρής και Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Οι δηλώσεις των δύο υπουργών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παπαστεργίου, για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα ψηφιακά έργα, ώστε η Δικαιοσύνη να οδηγηθεί σε μια νέα εποχή.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης υλοποίησης αυτών των έργων σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα με στόχο την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ