Κυριακή 03 Ιουλίου 2022

Ένοχος ο 35χρονος που εκβίαζε ιερέα ότι θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο – Πέθανε ο παπάς

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται. Τι ισχυρίστηκε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχος ο 35χρονος που εκβίαζε ιερέα ότι θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο – Πέθανε ο παπάς freepik

Εκβίαζε ιερέα: Στο ακροατήριο έφτασε η υπόθεση της εκβίασης ενός ιερέα ακριτικού νησιού των Δωδεκανήσων από 30χρονο Λαρισαίο, μόνο που στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο κατηγορούμενος καθώς το θύμα, δηλαδή ο παπάς, απεβίωσε πρόσφατα.

Εκβίαζε ιερέα

Unsplash

Εκβίαζε ιερέα: Πέθανε ο παπάς

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε την Τετάρτη ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στον κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος εξακολουθητικής εκβίασης του ιερέα

Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για το ό,τι στο διάστημα από 3 Απριλίου 2018 έως 6 Ιουλίου 2020 εξανάγκασε τον ιερέα να του καταβάλει περίπου 20.000 ευρώ σταδιακά υπό την απειλή ότι θα δημοσίευε στο διαδίκτυο φωτογραφίες του!

Εκβίαζε ιερέα

freepik

Εκβίαζε ιερέα: Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο ιερέας είχε γνωρίσει το έτος 2012 τον κατηγορούμενο στο νησί το οποίο επισκεπτόταν σε διάφορες εορτές για να πουλά εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη. Μετά την γνωριμία τους επικοινώνησε μαζί του, όπως κατήγγειλε ο ιερέας, και του είπε ότι έχει φωτογραφίες του, χωρίς να προσδιορίζει τι απεικονίζουν κι ότι αν δεν του κατέβαλε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ θα τις δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο.

Ο ιερέας φέρεται να φοβήθηκε από άγνοια για το τι μπορεί να κάνει κάποιος με τις φωτογραφίες του και του κατέβαλε το ποσό σε λογαριασμό που του υπέδειξε στην Εθνική Τράπεζα. Ισχυρίστηκε δε ότι επικοινωνούσε μαζί του κάθε δύο μήνες και του ζητούσε χρήματα και σε άλλους λογαριασμούς και με άλλον δικαιούχο.

Συνολικά, όπως είπε, του κατέβαλε περίπου 20.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως επρόκειτο για άτοκο δάνειο

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ