Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Δυσάρεστη έκπληξη από τη νέα ΚΥΑ

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων κάνει λόγο για «εξόχως προσβλητικό εμπαιγμό των συνηγόρων πολιτών και γενικότερα της Δικαιοσύνης», ενώ σημειώνει την «απίστευτη αβεβαιότητα των παραγόντων κάθε δίκης».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Δυσάρεστη έκπληξη από τη νέα ΚΥΑ

Τα βέλη της προς την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το «πίσω – μπρος» στο άνοιγμα των δικαστηρίων, εξαπολύει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «εξόχως προσβλητικό εμπαιγμό των συνηγόρων πολιτών και γενικότερα της Δικαιοσύνης», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, την «απίστευτη αβεβαιότητα των παραγόντων κάθε δίκης», ενώ μιλάει για «απερίγραπτη ανασφάλεια Δικαίου».

Τονίζεται μάλιστα στην ανακοίνωση πως οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν ότι από την Δευτέρα ή έστω από την Τρίτη θα γινόταν τα περισσότερα ποινικά ακροατήρια, είχαν ως αποτέλεσμα «πολλοί κρατούμενοι να έχουν ήδη μεταχθεί από τα καταστήματα κράτησής τους στην Αθήνα και σε άλλα περιφερειακά εφετεία για δίκες της Δευτέρας (μαζί με συνοδείες και άσκοπες δαπάνες του ελληνικού δημοσίου), ενώ επίσης και πολλοί συνάδελφοι δικηγόροι έχουν ήδη μεταβεί σ’ αυτά, ή από αυτά στην Αθήνα για να τους υποστηρίξουν».

Σκληραίνοντας δε το λόγο του, το Δ.Σ. της Ένωσης, ολοκληρώνει μιλώντας για «απώλεια κάθε σεβασμού και σοβαρότητας», από πλευράς ηγεσίας υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Η δυσάρεστη έκπληξη της ημέρας ήρθε διαβάζοντας πριν λίγο (Σάββατο 3.4.2021 ώρα 12.00) την Υπουργική Απόφαση για το πως θα λειτουργήσει η Δικαιοσύνη από την Δευτέρα 5.4.2021

Η ουσία είναι μία ..

Δεν θα ανοίξουν τα δικαστήρια όπως αρχικά είχε επίσημα εκφραστεί , χωρίς μάλιστα να διαψευστεί.

Οι αλλαγές είναι τελικά ελάχιστες, αφού ανοίγουν μόνο κάποιες αστικές διαδικασίες.

Περιμέναμε να ανοίξουν ορισμένα ποινικά δικαστήρια, ή έστω να επεκταθούν αυτά που εκδικάζονται (παράταση παραγραφής, εφέσεις κρατουμένων κλπ). Ακόμα και στην παραγραφή αντί για διεύρυνση ισχύει το μέχρι τώρα πλαίσιο δηλαδή για τα πλημμελήματα παραγραφή Αύγουστο του 2021 και για τα κακουργήματα Δεκέμβριο του 2021

Οι επίσημες τοποθετήσεις όλης της εβδομάδας, που δεν διαψεύστηκαν ποτέ από κανένα κυβερνητικό παράγοντα, είχαν δημιουργήσει προσδοκίες ότι από την Δευτέρα ή έστω από την Τρίτη θα γινόταν τα περισσότερα ποινικά ακροατήρια.

Εξ αιτίας μάλιστα αυτών, πολλοί κρατούμενοι έχουν ήδη μεταχθεί από τα καταστήματα κράτησής τους στην Αθήνα και σε άλλα περιφερειακά εφετεία για δίκες της Δευτέρας (μαζί με συνοδείες και άσκοπες δαπάνες του ελληνικού δημοσίου) ενώ επίσης και πολλοί συνάδελφοι δικηγόροι έχουν ήδη μεταβεί σ’αυτά, η από αυτά στην Αθήνα για να τους υποστηρίξουν.

Η αβεβαιότητα των παραγόντων κάθε δίκης απίστευτη, η ανασφάλεια Δικαίου απερίγραπτη και ο εμπαιγμός συνηγόρων πολιτών και γενικότερα της Δικαιοσύνης εξόχως προσβλητικός.

Μπορούμε άραγε ακόμα να εμπιστευόμαστε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν τούτο με την ανεύθυνη στάση του τον τελευταίο χρόνο, τις παλινωδίες και τις διαρκείς υποχωρήσεις του, ειδικά προς συγκεκριμένη συντεχνιακή ομάδα και σε βάρος του Δικηγορικού σώματος, έχει πλέον απωλέσει κάθε σεβασμό και σοβαρότητα?”

DIKASTIKO.GR

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ