Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Επανεκλογή του Ιω. Λιανού στο Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ

Τακτικό μέλος και για το 2022 ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής. Στόχος, όπως λέει, η προώθηση μίας προοδευτικής ατζέντας στο δίκαιο ανταγωνισμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επανεκλογή του Ιω. Λιανού στο Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ

Ιωάννης Λιανός: Για δεύτερη συνεχή χρονιά εκλέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός, ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ για το έτος 2022.

Η πρώτη εκλογή του κ. Λιανού ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ το 2021 αποτέλεσε και την πρώτη φορά που Έλληνας αξιωματούχος εξελέγη σε αυτή τη θέση, εκπροσωπώντας την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για την επανεκλογή του ο κ. Λιανός δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΟΣΑ επιτελεί ένα σημαντικό συντονιστικό ρόλο στα πλαίσια της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, θέτοντας την ατζέντα των συζητήσεων στον πιο σημαντικό διεθνή Οργανισμό για θέματα ανταγωνισμού. Είναι μεγάλη μου τιμή να επανεκλεγώ σε αυτό το ρόλο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ και να συνεργαστώ με εξαιρετικούς συναδέλφους από άλλα Κράτη Μέλη του ΟΟΣΑ» δήλωσε ο κ. Λιανός για την επανεκλογή του.

«Βλέπω σε αυτόν τον ρόλο όχι μόνο το καθήκον να εκπροσωπώ την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και να συνεχίσω το έργο μου προωθώντας μία προοδευτική ατζέντα στο δίκαιο ανταγωνισμού σε μία περίοδο έντονων αλλαγών, τόσο κοινωνικο-οικονομικών και τεχνολογικών, όσο και περιβαλλοντικών» πρόσθεσε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Ο.Ο.Σ.Α για το έτος 2022 αποτελείται από τους:

κ. JENNY ως Πρόεδρο (Γαλλία),

κα AOKI (Ιαπωνία),

κ. BOSWELL (Καναδάς)

κ. BARRETO (Κολομβία),

κ. COSCELLI (Ηνωμένο Βασίλειο).

κ. GUERSENT (Ευρωπαϊκή Ένωση),

κα FERNÁNDEZ (Ισπανία)

κ. HEINEMANN (Ελβετία),

κ. JERMSTEN (Σουηδία)

κ. LIANOS (Ελλάδα),

κα MATOS ROSA (Πορτογαλία),

κ. MUNDT (Γερμανία),

κ. SHIN (Νότια Κορέα)

κ. SIMS (Αυστραλία)

Ιωάννης Λιανός: Ποιος είναι

Ο Ιωάννης Λιανός είναι Καθηγητής, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Δικαίου του Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής και Διευθύνων, από την ίδρυσή του, του Κέντρου Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών της Νομικής Σχολής στο University College London (UCL).

Το πλούσιο συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει βιβλία και άρθρα σε διάφορες γλώσσες, καθώς και δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Ανάμεσα στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα εξής βιβλία: Competition Law (OUP, 2019), Regulating Blockchain: Techno-Social and Legal Challenges (OUP, 2019), Reconciling Efficiency and Equity A Global Challenge for Competition Policy (CUP, 2019), Brands, Competition and IP Law (CUP, 2015), Damages Actions for Competition Law Infringements (OUP, 2015), Competition and the State (SUP, 2014), το δίτομο Handbook in European Competition Law (Edward Elgar, 2013), Competition Law and Development (SUP, 2013).

Υπήρξε κάτοχος της ερευνητικής έδρας Gutenberg της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Γαλλίας (Ecole Nationale d’Administration), της έδρας Vincent Wright του Πανεπιστημίου Sciences Po στο Παρίσι και διετέλεσε Ακαδημαϊκός Διευθύνων στο Κέντρο Δικαίου και Πολιτικής του Ανταγωνισμού του δικτύου BRICS στο Higher School of Economics. Επίσης, υπήρξε κάτοχος της ερευνητικής υποτροφίας Alexander von Humboldt στο WZB Βερολίνου, κάτοχος της ερευνητικής υποτροφίας Emile Noël της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Χιλής στο Σιαντιάγκο, στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, και έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2012, του απονεμήθηκε στο βραβείο Philip Leverhulme για το θεμελιώδες ερευνητικό του έργο. Έχει βραβευθεί από τη Γαλλική Ακαδημία Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (2005) και είναι κάτοχος σημαντικού αριθμού βραβείων και υποτροφιών, επίσης για το ερευνητικό του έργο. Είναι συνεκδότης των Journal of Competition Law and Economics και Yearbook of European Law (Επετηρίδας του Ευρωπαϊκού Δικαίου), και τα δύο της Oxford University press, καθώς και σειράς εκδόσεων Δίκαιο, Πολιτική και Οικονομικά του Ανταγωνισμού στο Cambridge University press. Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του περιοδικού European Competition Law and Practice (της Oxford University press). Επίσης, είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Επιστημονικής Κοινότητας για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού (ASCOLA).

Τον Δεκέμβριο 2020 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται σε αυτή τη θέση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ