Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Επιχείρηση ILLUMINATI: Σε ακόμα 2 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για πλαστογραφία και διακίνηση μεταναστών – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Έχουν ήδη συλληφθεί και τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης στις 5 Φεβρουαρίου 2024.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιχείρηση ILLUMINATI: Σε ακόμα 2 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για πλαστογραφία και διακίνηση μεταναστών – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ astynomia.gr

Σε δύο ακόμα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ όσο η επιχείρηση ILLUMINATI ήταν σε εξέλιξη. Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία στόχευε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών και για πλαστογραφία και παραποίηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ανάμεσα στους δύο συλληφθέντες της 28ης Φεβρουαρίου βρίσκεται και ο διευθύνοντας της οργάνωσης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Επίσης εντοπίστηκε και το σπίτι στο οποίο λειτουργούσε και το παράνομο εργαστήριο στο οποίο πλαστογραφούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δύο ακόμα μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, κατ΄ εξακολούθηση. Ενώ το ηγετικό στέλεχος με τον συνεργό του που συνελήφθησαν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, καταζητούνταν.

επιχείρηση ''illuminati''

astynomia.gr

Συγκεκριμένα, με τη χρήση πλαστών εγγράφων τα οποία κατήρτιζαν οι ίδιοι, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οργάνωναν παράνομες προωθήσεις μεταναστών αεροπορικά από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με κυριότερους προορισμούς τη Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και την Πολωνία.

Επιχείρηση ILLUMINATI: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν χθες, (28-02-2024) από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ILLUMINATI», για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών (σχετ. το από 06-02-2024 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τον διευθύνοντα της οργάνωσης, που όπως διαπιστώθηκε δραστηριοποιούταν στη κατάρτιση πλαστών εγγράφων χρησιμοποιώντας μάλιστα την οικία του -στο κέντρο της Αθήνας- ως εργαστήριο, καθώς και συνεργό του, ο οποίος διακινούσε τα πλαστά έγγραφα.

Παράλληλα, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ερευνών ήταν και ο εντοπισμός της ανωτέρω οικίας, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εξοπλισμός αποτελούμενος από -2- συσκευές εκτύπωσης με λέιζερ και -4- υπολογιστές, που διέθεταν κατάλληλο λογισμικό για τη λειτουργία της συσκευής εκτύπωσης, • σαρωτής εγγράφων • θερμοκολήτης • πάνω από 240 διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας • 4.305 ευρώ • 43 φυσίγγια καθώς και • λοιπός εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση εξελίσσεται σε συνεργασία με τη EUROPOL και η επιχείρηση υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης EMPACT 2.2 EAST MED, ενώ με πρωτοβουλία της ανωτέρω υπηρεσίας έχει κινηθεί σχετικός επιχειρησιακός φάκελος στην EUROPOL υπό τη κωδική ονομασία Op. ILLUMINATI.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ