Κυριακή 14 Απριλίου 2024

“Σπαρτιάτες” στον Άρειο Πάγο: “Το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει” είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χ. Κατσιβαρδάς – ΒΙΝΤΕΟ

Κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τον Β. Στίγκα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Σπαρτιάτες” στον Άρειο Πάγο: “Το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει” είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χ. Κατσιβαρδάς – ΒΙΝΤΕΟ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Συνεχίζουν να πηγαίνουν οι “Σπαρτιάτες” στον Άρειο Πάγο μετά την προ μηνών κλήση από την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη ως υπόπτων για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς που είχε κληθεί ως ύποπτος για την υπόθεση και τις καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί πρακτικών μαφίας εντός των κόλπων του κόμματος.

Ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της εξαπάτησης  εκλογικού σώματος και υπέβαλλε πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο περιγράφει τη δική του οπτική και θέση απέναντι σε όσα καταγγέλθηκαν.

«Ο κ. Στίγκας έχει  σκοπό να αποσείσει ευθύνες τρίτων και να με καταστήσει εξιλαστήριο θύμα, αλλά έχω δώσει απαντήσεις με δυο μηνύσεις και τέσσερις αγωγές που έχω ήδη καταθέσει. Το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει. Είναι όλα ψεύδη και συκοφαντίες» ανέφερε σε δήλωση του έξω από τον Άρειο Πάγο.

Σημειώνεται, ότι έχουν ήδη δώσει εξηγήσεις ακόμη 4 βουλευτές, ενώ υπολείπονται 6 πρόσωπα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παροχής εξηγήσεων.

“Σπαρτιάτες” στον Άρειο Πάγο: Το αίτημα Κατσιβαρδά για νέα κλήση Στίγκα

Στις αρχές Φεβρουαρίου μετά την υποβολή μήνυσης κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών», ο κ. Κατσιβαρδάς είχε υποβάλλει αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για νέα κλήση του Β. Στίγκα, το οποίο απορρίφθηκε.

«Ο Βασίλειος Στίγκας, αφού πρώτα μετέδωσε ψευδείς πληροφορίες για το πρόσωπό μου στα ΜΜΕ και οδήγησε την Εισαγγελική Αρχή να τον κλητεύσει σε ένορκη κατάθεση για όσα ανέφερε, μεθοδευμένα, σκόπιμα και δόλια επέλεξε να καταθέσει ψευδή περιστατικά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των, από 5-9-2023 και 19-9-2023, ενόρκων καταθέσεων του βρίθει αοριστολογιών, αερολογιών καιδόλιων κενών, τα οποία σκόπιμα επέλεξε να μην κάλυψε, αποκρύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αλήθεια. Μοναδικός σκοπός του ήταν να με διασύρει, να με κατασυκοφαντήσει και εν συνεχεία να με καταστήσει ύποπτο, αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εάν καταθέσει ότι όσα γνωρίζει τα έμαθε από κάποιους, κάπου κάποτε, δεν θα επιφέρει τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να συμβεί, αφού ως μάρτυρας και δη κατηγορίας οφείλει να καταθέσει επακριβώς και να δώσει σαφείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις αοριστολογίες, ότι κάποιοι, κάπου, κάποτε, έδωσαν κάποιες πληροφορίες, σε κάποια τηλεφωνήματα, κάποια ημεροχρονολογία, που έμαθαν, απέξω, από κάποιους τρίτους» ανέφερε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ