Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Επιμένουν οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Απειλούν το δήμαρχο Κιλκίς – Μάζεψαν υπογραφές για… ένοπλο αγώνα

Οι Θεματοφύλακες του Συντάγματος μάζεψαν 2.000 υπογραφές για «ένοπλο αγώνα».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιμένουν οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Απειλούν το δήμαρχο Κιλκίς – Μάζεψαν υπογραφές για… ένοπλο αγώνα

Το δήμαρχο του Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη απείλησαν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», με έγγραφο το οποίο έφτασε στο δήμο. Την ίδια ώρα η ομάδα φαίνεται να συγκεντρώνει υπογραφές για «ένοπλο αγώνα».

«Ο δήμαρχος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται», δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, αναφορικά με έγγραφο που εστάλη στο δημαρχείο από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακίδης, στα μέσα Δεκεμβρίου εστάλη επιστολή στο δημαρχείο που περιλάμβανε απειλές όχι μόνο προς τον ίδιο, αλλά και προς τοπικούς φορείς, δημοσιογράφους κ.ά., με το οποίο τους καλούν να απόσχουν από πράξεις, που υποτίθεται ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και απειλούν πως θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στην εισαγγελία και το αστυνομικό τμήμα. "Θεματοφύλακες του Συντάγματος"

Ο κ. Κυριακίδης, με τη σειρά του, απέστειλε αναφορά για το περιστατικό στον εισαγγελέα και την αστυνομία ώστε να επιληφθούν επί των απειλών.

«Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει όλοι να υπακούμε. Θα επιληφθούν οι αρμόδιοι και οι δικαστικές αρχές», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Μάζεψαν 2.000 υπογραφές για… ένοπλο αγώνα

Σύμφωνα με ενυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», το κείμενο της «ιερής δήλωσης» είναι διαθέσιμο στην κεντρική σελίδα των «θεματοφυλάκων του άρθρου 120 του Συντάγματος». Το εν λόγω έγγραφο διαθέτει ακροδεξιό ιδεολογικό πλαίσιο και όποιος υπογράφει το κείμενο αναφέρεται ότι έχει το δικαίωμα, όπως αναφέρεται αυτολεξεί, να «πυροβολεί» και να «εκτελεί». Οι αρνητές έχουν καταφέρει να πείσουν συνολικά 2.000 άτομα να υπογράψουν την «ιερή δήλωση».

Σημειώνεται ότι το «μανιφέστο» των αρνητών οδηγεί τις έρευνες που διεξάγονται από την Εισαγγελία. Όπως αναφέρουν πηγές θα μπορούσε να βαρύνει σημαντικά τις κατηγορίες σε βάρος των πιο ακραίων ομάδων του αντιεμβολιαστικού κινήματος. «Αυτό το κείμενο μπορεί να αποτελεί το καταστατικό μιας εγκληματικής οργάνωσης», δηλώνει στην εφημερίδα αξιωματικός που γνωρίζει καλά την εξέλιξη των διεξαγόμενων ερευνών.

Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Αναφορά – Καταγγελία». «Ιερή δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων», γράφεται στην πρώτη του πρόταση. Ακολούθως, στην πρώτη από τις 20 σελίδες, υπάρχει ειδικό πεδίο, όπου οι υπογράφοντες μπορούν να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία τους, ακόμα και το ΑΦΜ ή το θρήσκευμά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο διακινήθηκε για πρώτη φορά το 2012. Πλέον, όμως, έχει επικαιροποιηθεί και σε αυτό περιλαμβάνονται αναφορές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το ρεύμα προσφύγων που δέχθηκε η χώρα από το 2015 μέχρι το 2020. Στην τελευταία του μορφή, την οποία έλαβε τον Δεκέμβριο του 2020, το κείμενο εστιάζει στην εμβολιαστική εκστρατεία και στην πανδημία. Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Οι 2.000 πολίτες που έχουν υπογράψει την «ιερή δήλωση» την έχουν καταθέσει σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα, σε όλη την Ελλάδα. Αρχικά, οι αστυνομικοί δεν έδιναν σημασία στους πολίτες που κατέθεταν τα εν λόγω έγγραφα. Όμως, μετά και την αποκάλυψη φωτογραφικών ντοκουμέντων που δείχνουν ομάδες αρνητών να κρατούν όπλα και να ασκούνται σε «τακτικές επιβίωσης», η αντιμετώπιση είναι εντελώς διαφορετική. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα που αφορά τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, αυτά που αναφέρονται στην «ιερή δήλωση» είναι από μόνα τους ανατριχιαστικά, καθώς γίνεται λόγος για «εκτελέσεις προδοτών», που ευθύνονται είτε για την οικονομική είτε για την υγειονομική κρίση που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης.

Επιπλέον, οι υπογράφοντες την «ιερή δήλωση» απαιτούν από τις αστυνομικές αρχές της χώρας να τους ενημερώνουν και να τους βοηθήσουν στις εκτελέσεις που θα αναλάβουν για κάθε πράξη σε σχέση με την υγειονομική κρίση: «…ζητώ από εσάς, κύριε διοικητά, αλλά και από όποιο νόμιμο δικαστικό όργανο, να με συνδράμει στα παραπάνω (δολοφονίες, εκτελέσεις προδοτών)».

Σε άλλο σημείο, απαιτούν να τους δοθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το σύνολο του οπλισμού που διαθέτει το ελληνικό στράτευμα. Στην τελευταία σελίδα του εγγράφου, σημειώνουν: «Εγώ και οι συμπολίτες μου απαιτούμε από τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων να μας παραδώσουν εγκαίρως τον οπλισμό και το εθνόσημο…».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το κίνημα των αρνητών έχει υποστεί ρήγματα. Η αστυνομίας εστιάζει τις έρευνές της σε τέσσερις ομάδες, στις οποίες, μάλιστα, έχουν προσχωρήσει θύλακες της Χρυσής Αυγής. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιούνται αρκετές νεοπαγείς αλλά και παλαιότερες φασιστικές ομάδες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ