Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Παράρτημα και στη Ρόδο

Διενεργείται έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Έχουν δραστηριοποιηθεί τουλάχιστον 20 άτομα στο νησί από τον Μάρτιο του 2020

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Παράρτημα και στη Ρόδο

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Την ώρα που οι αυτοαποκαλούμενοι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας- όπως έγραψε το dikastiko.gr –  μετά την έρευνα που παρήγγειλε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και η οποία ζητεί να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας, στο νησί της Ρόδου διενεργείται έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Τι λέει ο επικεφαλής τους: “Δεν υποκαθιστούμε την Αστυνομία” Θεματοφύλακες του Συντάγματος

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Παράρτημα και στη Ρόδο

Στο νησί της Ρόδου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» η ομάδα έχει δραστηριοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2020. Μέσω ιστοσελίδας που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών εδίδοντο οδηγίες στα υποψήφια μέλη να προσεγγίσουν και να ενημερωθούν για την δράση των «Θεματοφυλάκων» από τον τοπικό εκπρόσωπο, έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Κρεμαστή. Ο συγκεκριμένος τοπικός πόλος αλλά κι ακόμη 19 άτομα τελούν υπό έλεγχο.

Με μαζικό σχεδόν τρόπο τα άτομα των οποίων η δραστηριότητα ερευνάται έχουν υποβάλει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, στο ΑΤ Ιαλυσού και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφορά- καταγγελία, την οποία χαρακτηρίζουν ως «Ιερή Δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του Έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων». Πρόκειται στην ουσία για ένα κείμενο 20 σελίδων, δεκάδων επαναλήψεων και προτροπής ακόμα και σε βία το περιεχόμενο της οποίας υπάρχει σε διάφορες εκδοχές στο διαδίκτυο.

Τα συγκεκριμένα άτομα δηλώνουν «θεματοφύλακες και κυνηγοί της όποιας παράνομης ενέργειας» και στα χωρίς συνοχή κείμενα δίνεται αναφορά σε θέματα τις επικαιρότητας, όπως είναι ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» φαίνεται να δραστηριοποιούνται και αρκετά μέλη του κόμματος του Αρτέμη Σώρρα, «Ελλήνων Συνέλευσις».

Το άρθρο 120 του Συντάγματος

Το βασικό ζήτημα πάντως είναι η αποκαλούμενη «ιερή δήλωση» του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Η «ιερή δήλωση» κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2012. Συνοπτικά, η αναφορά-καταγγελία, που απευθύνεται συνήθως προς πολιτειακές, δικαστικές, διοικητικές, αστυνομικές κ.ά. αρχές, καταγγέλλει κατάλυση του Συντάγματος και διάφορα άλλα εγκλήματα, επικαλείται το άρθρο 120 (ακροτελεύτια διάταξη) του Συντάγματος, και μνημονεύει μία μηνυτήρια αναφορά ενός γιατρού για «εσχάτη προδοσία» που φέρεται να διαβιβάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων την 24/11/2011, ημερομηνία από την οποία «τελούνται» τα καταγγελλόμενα εγκλήματα. Το άρθρο 120 ανάγει πράγματι σε ύστατο εγγυητή της συνταγματικής νομιμότητας τους πολίτες, πλην όμως δεν προκύπτει ότι μια έγγραφη δήλωση «ενεργοποιεί» το άρθρο 120 ούτε αυτοτελώς η υποβολή μήνυσης για τέλεση αδικημάτων όπως εσχάτη προδοσία συνεπάγεται ότι πράγματι έχουν τελεστεί τα αδικήματα.

Επιπροσθέτως, δεν έχει καταλυθεί βιαίως το Σύνταγμα, όλοι οι βουλευτές είναι παράνομοι ή ότι η Βουλή δεν έχει συσταθεί σε σώμα με ΦΕΚ. Ούτε η αναφορά-καταγγελία ή μήνυση για την τέλεση αδικημάτων αποτελεί λόγο αυτόματης και συλλήβδην εξαίρεσης από τους ισχύοντες νόμους όσων υποβάλλουν «ιερή δήλωση» ενεργοποίησης του άρθρου 120 ή γίνονται «θεματοφύλακες» του Συντάγματος.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ