Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο για τα Τέμπη: Κατά προτεραιότητα έρευνα και ανάθεση σε εφέτη-ανακριτή – BINTEO

Ζήτησε να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και να ανατεθεί, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο για τα Τέμπη: Κατά προτεραιότητα έρευνα και ανάθεση σε εφέτη-ανακριτή – BINTEO (eurokinissi)

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ζητεί προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Τέμπη

eurokinissi

Τέμπη

eurokinissi

Η επιστολή αναφέρει:

«Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμηση τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας». Τέμπη

Όπως έγραψε το dikastiko.gr για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η έρευνα σε εφέτη ανακριτή, νομικές πηγές, αναφέρουν δύο λόγους:

  • Πρώτον, γιατί είχε ξανασυμβεί σε ανάλογες υποθέσεις, όπως το πολύνεκρο δυστύχημα.
  • Δεύτερον, γιατί ο εφέτης θα είναι πρόσωπο αυξημένης εμπειρίας το οποίο θα είχε τη δυνατότητα να ασχοληθεί μόνο με αυτά τα καθήκοντα και όχι με άλλες υποθέσεις και κατά συνέπεια να ολοκληρώσει με ταχύτητα τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τέμπη: Παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Σημειώνεται ότι, σχετικό αίτημα υπέβαλε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. «Λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης, η διενέργεια της ανάκρισης θα πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό Εφέτη ανακριτή» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, όπου σημείωνε επίσης πως μελετά την υποβολή μήνυσης ή παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου προκύψει από την δικαστική έρευνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ