Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατρέπεται η κατηγορία για τον δράστη- ιερέα

Η ανακρίτρια άλλαξε το κατηγορητήριο από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Καλείται σε νέα απολογία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατρέπεται η κατηγορία για τον δράστη- ιερέα eurokinissi

Επίθεση με βιτριόλι-Μονή Πετράκη: Ανατροπή υπήρξε στην υπόθεση του ιερέα που επιτέθηκε τον περασμένο Ιούνιο με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη. Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για την επίθεση στην Ιωάννα, όπου η κατηγορούμενη καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τώρα και ο ιερέας κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα αν και η αρχική κατηγορία ήταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επίθεση με βιτριόλι-Μονή Πετράκη

Ειδικότερα, σε νέα απολογία καλείται ο υπό καθαίρεση ιερέας που έριξε βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες τον προηγούμενο διάστημα, καθώς η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέτρεψε την κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Επίθεση με βιτριόλι-Μονή Πετράκη

Η ανακρίτρια με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν  βιτριόλι, ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη:

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει.  Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.  Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψη του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» δήλωσε συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Επίθεση με βιτριόλι-Μονή Πετράκη

Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι είχε επικαλεστεί μετά την επίθεση ψυχολογικά προβλήματα και αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και στη συνέχεια στο Δρομοκαΐτειο για εξετάσεις.

Η υπερασπιστική του γραμμή ήταν εξαρχής η ψυχολογική κατάσταση της υγείας του, στοχεύοντας σε άρση του καταλογισμού για το περιστατικό ώστε να αποφύγει την καταδίκη. Ωστόσο, τελικά είχε κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Επίθεση με βιτριόλι-Μονή Πετράκη

«Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», είχε πει ενώ παραδέχθηκε στη συνέχεια πως αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει τόσο την Αρχιεπισκοπή όσο και τον Μητροπολίτη Βέροιας ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα αν η απόφαση ήταν υπέρ της καθαίρεσης του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ