Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Έρχεται ο “Νέαρχος”: Σε τροχιά μεσογειακού κυκλώνα η Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα – “Που θα χτυπήσει”

Ο Νέαρχος υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρχεται ο “Νέαρχος”: Σε τροχιά μεσογειακού κυκλώνα η Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα – “Που θα χτυπήσει” meteo

Κυκλώνας “Νέαρχος”:  Σε τροχιά Μεσογειακού κυκλώνα η Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα. Μεγάλη προσοχή στα νότια και ανατολικά θαλάσσια τμήματα συνιστά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αν και η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά αναφέρει σε ανακοίνωση του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών από τοΜεσογειακό Κυκλώνα “Νέαρχο” ο οποίος απειλεί τη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo.gr, περίπου 13 μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane) “Ιανός” από τη χώρα μας, ο “Νέαρχος” σχηματίστηκε στο Νότιο Ιόνιο την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021. Αυτή τη φορά τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από αυτό το medicane, με την Κρήτη πιθανόν να δέχεται βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, όμως η Μάλτα και η Σικελία θα επηρεαστούν από θυελλώδεις ανέμους, υψηλό κυματισμό στις ακτές και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Κυκλώνας “Νέαρχος”: Tι είναι ο Μεσογειακός Κυκλώνας ή Medicane;

Πρόκειται για ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στη Μεσογείο και αποκτά χαρακτηριστικά των τροπικών κυκλώνων. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απουσία μετωπικών επιφανειών (ψυχρά και θερμά μέτωπα), τη δημιουργία “ματιού”, την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και την εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος. Μπορείτε να διαβάσετε μια πιο αναλυτική ανάλυση για τα medicanes σε προηγούμενο άρθρο μας πατώντας εδώ.

Κυκλώνας “Νέαρχος”: Ποιος ήταν ο Νέαρχος;

Ο Νέαρχος υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία. Ήταν κρητικής καταγωγής, γιος του Ανδροτίμου (πιθανόν από τη Λατώ). Ο Βασιλιάς Φίλιππος Β΄ τον εξόρισε στην Αμφίπολη, καθώς ο ίδιος είχε πέσει στη δυσμένεια του. Αργότερα αποκαταστάθηκε από τον Αλέξανδρο και ανέλαβε διοικητής της Λυκίας στη Μικρά Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή: meteo.gr/FB/BINTEO: OPEN

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ