Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Έρχεται το e-paravolo στα άμισθα υποθηκοφυλακεία – Από 2 Οκτωβρίου 2023 σε εφαρμογή

Δυνατότητα χρήσης άυλου μεγαρόσημου θα υπάρχει στο εξής σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρχεται το e-paravolo στα άμισθα υποθηκοφυλακεία – Από 2 Οκτωβρίου 2023 σε εφαρμογή eurokinissi

Μετά τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία, έρχεται το e-paravolo και στα άμισθα υποθηκοφυλακεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ παραπέμποντας σε σχετική απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, με την απόφαση ορίζεται πως από 2 Οκτωβρίου 2023 «θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών από τους πολίτες και στα Άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας μέσω της υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Παραβόλου (https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/pliromes-kaieispraxeis/e-paravolo). Για τον σκοπό αυτό στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Παραβόλου θα δημιουργηθεί ο Φορέας «Υπουργείο Δικαιοσύνης/Άμισθα Υποθηκοφυλακεία» που θα περιλαμβάνει τις απαιτούμενες κατηγορίες και τύπους παραβόλου».

e-paravolo και στα άμισθα υποθηκοφυλακεία: Οι πίνακες κατηγοριοποίησης των μεγαρόσημων

Όπως διευκρινίζεται η έκδοση και η χρήση των εν λόγω παραβόλων αφορά αποκλειστικά στα άμισθα υποθηκοφυλακεία της χώρας. «Αναφορικά με τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία, η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών, που είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο. Ειδικότερα, για πράξεις που απαιτούν την έκδοση και χρήση μεγαροσήμων αποκλειστικά για τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία οι πολίτες δύνανται να προμηθεύονται αυτά μέσω της υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Παραβόλου (https://www.gsis.gr/politesepiheiriseis/pliromes-kai-eispraxeis/e-paravolo), επιλέγοντας τον φορέα «Δικαιοσύνης», στη συνέχεια «Ένσημο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. (Μεγαρόσημο)» και τον αντίστοιχο τύπο παραβόλου».

e-paravolo και στα άμισθα υποθηκοφυλακεία

Eurokinissi

Στο πλαίσιο αυτό στην απόφαση «για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της νέας μεθόδου ηλεκτρονικών πληρωμών επισυνάπτονται πίνακες κατηγοριοποίησης των υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα, ειδικά άμισθα και μη ειδικά άμισθα αντίστοιχα».

Και σημειώνεται ότι, δεδομένης της μεταβατικής περιόδου των υποθηκοφυλακείων της χώρας, η επισυναπτόμενη λίστα θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με βάση και την ενημέρωση από το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ