Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Έρχονται 2.500 θέσεις πάρκινγκ στο Εφετείο Αθηνών – Έτοιμος να λειτουργήσει ο χώρος και για τους δικηγόρους

Στην αξιοποίηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης προχωρά το Δημόσιο, όπως διαπίστωσε και κλιμάκιο του ΔΣΑ υπό τον Δ. Βερβεσό. Το «πράσινο φως» δόθηκε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρχονται 2.500 θέσεις πάρκινγκ στο Εφετείο Αθηνών – Έτοιμος να λειτουργήσει ο χώρος και για τους δικηγόρους

Ανάσα στο χρόνιο πρόβλημα των δικηγόρων για την εξεύρεση θέσης στάθμευσης στα δικαστήρια θα δώσει η λειτουργία του υπόγειου χώρου στο Εφετείο – Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Πρόκειται για έναν χώρο στάθμευσης δυναμικότητας 2.500 θέσεων, που διαρθρώνεται σε τρία υπόγεια επίπεδα και τον οποίο επισκέφθηκε την Τρίτη κλιμάκιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημήτρη Βερβεσό. Εφετείο Αθηνών: Έρχονται 2.500 θέσεις πάρκινγκ και για δικηγόρους

Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση με την Πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, Πρόεδρο Εφετών κυρία Δρακοπούλου Τριανταφύλλη και το Σύμβουλο Διοίκησης κ. Νικολόπουλο, Εφέτη Αθηνών, κλιμάκιο του ΔΣΑ με μηχανικούς της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΚΤΥΠ ΑΕ» και τον τεχνικό ασφαλείας του Εφετείου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, επισκέφθηκε την Τρίτη τον σε τρία επίπεδα υπόγειο χώρο στάθμευσης (parking), στο Εφετείο – Ειρηνοδικείο Αθηνών συνολικού αριθμού 2.500 θέσεων στάθμευσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ «ο χώρος αυτός παραμένει αναξιοποίητος και σε πλήρη εγκατάλειψη από έτους 2005, παρά το γεγονός, ότι αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Η πρόσφατη διάταξη του άρθρου 140 του ν.4782/2021, με την οποία προβλέπεται, η αυτοδίκαιη ex lege οριστική παραλαβή του, καθιστά επιτακτική, όσο ποτέ άλλοτε, την άμεση αξιοποίησή του, προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα προβεί σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες, προκειμένου σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης, να αξιοποιηθεί ο εγκαταλειφθείς επί 15ετία και πλέον υπόγειος χώρος στάθμευσης 2.500 θέσεων».

Η νομοθετική διευθέτηση για τη λειτουργία του πάρκινγκ 2.500 θέσεων στο Εφετείο Αθηνών

Ο δρόμος για τη λειτουργία του πάρκινγκ 2.500 θέσεων στο Εφετείο Αθηνών και για τους δικηγόρους άνοιξε – όπως έγραψε το dikastiko.gr – με διάταξη που περιελήφθη σε πρόσφατο νομοσχέδιο.

Το πάρκινγκ (όπως και άλλα τμήματα δικαστικών κτιρίων) δεν μπορούσε να λειτουργήσει διότι το δημόσιο δεν τα είχε παραλάβει επισήμως λόγω αντιδικιών με εργολάβους.

για τη λειτουργία του πάρκινγκ 2.500 θέσεων στο Εφετείο Αθηνών

eurokinissi

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του ΔΣΑ “θεσμοθετείται η ex lege οριστική, αυτοδίκαιη παραλαβή των επί δεκαετία λειτουργούντων δικαστικών κτηρίων. Γίνεται με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος, που εμπόδιζε την πλήρη αξιοποίηση πολλών δικαστικών κτηρίων της χώρας”.

Τα κτίρια (π.χ εφετείο ή δικαστήρια Ηγουμενίτσας) επί σειρά ετών λειτουργούσαν αλλά λόγω πλημμελειών δεν παραλαμβάνονταν από το ελληνικό δημόσιο που έχει αντιδικία με τους εργολάβους (π.χ. Καλογρίτσας για Εφετείο). Αυτό όμως (ή μη παραλαβή) δεν έδινε δυνατότητες να αξιοποιηθούν συγκεκριμένες δυνατότητες των κτιρίων.

“Μεταξύ άλλων, με τη νέα ρύθμιση, αίρονται τα νομικά εμπόδια για την αξιοποίηση του υπογείου πάρκινγκ 2500 θέσεων στο Εφετείο Αθηνών, τη λειτουργία του οποίου διαχρονικά μετ’ επιτάσεως ζητεί το δικηγορικό σώμα, ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις στάθμευσης για τους δικηγόρους που μεταβαίνουν καθημερινά στον Άρειο Πάγο, το Εφετείο και το Ειρηνοδικείο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΔΣΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ