Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022

Έρευνα Αρείου Πάγου: Στο στόχαστρο Ντογιάκου υπάλληλοι της ΕΥΠ και ΑΔΑΕ για διαρροές απόρρητων εγγράφων για τις υποκλοπές

Η ποινική έρευνα διατάχθηκε με αφορμή την διαρροή εγγράφων και πληροφοριών που αφορούν σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ενδεικτικό σύμφωνα με νομικές πηγές της σημασίας είναι το γεγονός ότι την έρευνα διενεργεί ο ίδιος ο πρώτος εισαγγελέας της χώρας - Η έρευνα του Αρείου Πάγου δεν αφορά την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνα Αρείου Πάγου: Στο στόχαστρο Ντογιάκου υπάλληλοι της ΕΥΠ και ΑΔΑΕ για διαρροές απόρρητων εγγράφων για τις υποκλοπές EUROKINISSI

Στο μικροσκόπιο του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού της χώρας, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, τίθενται οι διαρροές που εκτιμάται ότι έγιναν από κρατικούς λειτουργούς και πρόσωπα της ΑΔΑΕ, και αφορούν άκρως απόρρητα έγγραφα για τις υποκλοπές.

Έρευνα Αρείου Πάγου

eurokinissi

Το γεγονός ότι την έρευνα την διενεργεί ο ίδιος ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας απηχεί και τη σημασία της και πόσο κρίσιμο είναι το θέμα της διαρροής εγγράφων για την εθνική ασφάλεια. Κι αυτό γιατί η έρευνα (ποινική προκαταρκτική εξέταση) δεν αφορά την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων (ήδη εξελίσσεται άλλη) αλλά το γεγονός ότι πληροφορίες και στοιχεία που άπτονται της εθνικής ασφάλειας έγιναν “φειγ βολάν”. Αυτή η πρακτική τίθεται υπό διερεύνηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Έρευνα Αρείου Πάγου

eurokinissi

Απόρρητα

Άλλωστε όπως έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται για έγγραφα που αφορούν “τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας”.

Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν παραβάσεις του απορρήτου από εντεταλμένα πρόσωπα είτε της κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή άλλα που ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Αφορμή για την συγκεκριμένη έρευνα αποτέλεσε η διαρροή εγγράφων σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ κι όχι την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Έρευνα Αρείου Πάγου

EUROKINISSI

Υποκλοπές: Η έρευνα

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του επικεφαλής της εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας αποτέλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Έρευνες (και) για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ