Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022

Κατερίνη: Εργασιακό πρόγραμμα για θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Πρόκειται για δράση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, όπου για πρώτη φορά άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατερίνη: Εργασιακό πρόγραμμα για θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας Freepik

Εργασιακό πρόγραμμα για θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κακοποιημένες γυναίκες που υποστηρίζονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης καθώς και από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας Δ. Κατερίνης και έχουν πραγματοποιήσει ή θα πραγματοποιήσουν συνεδρίες εργασιακής συμβουλευτικής από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης.

Πρόκειται για δράση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, όπου για πρώτη φορά άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Τί προβλέπει το εργασιακό πρόγραμμα για θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Το εν λόγω πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 έως 24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως τα 800 € μηνιαίως για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 € για θέση μερικής απασχόλησης. Διευκολύνονται έτσι κακοποιημένες γυναίκες, επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και επιθυμούν να προσλάβουν άνεργα άτομα μέσα από ένα ευνοϊκά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

σάτυρος της Νέας Σμύρνης

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες που θέλουν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών (23510 366 78. E-mail: [email protected]), καθώς και στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας Δ.Κατερίνης (23513 50 566. Προϊσταμένη, Αναστασία Νταντάμη. E-mail: [email protected]).

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Χριστοφορίδης, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που στηρίζει γυναίκες, οι οποίες είναι θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ένα πρόγραμμα που δίνει ουσιαστική εργασιακή και οικονομική διέξοδο σ’ αυτές τις γυναίκες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου συνεχίζουμε τις συντονισμένες προσπάθειές μας, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που είναι ή έχουν υπάρξει θύματα βίας, να απευθυνθούν στο Κέντρο, χωρίς φόβο ή προκατάληψη».

«Μέριμνά μας είναι οι γυναίκες θύματα βίας να έχουν συνεχή και ουσιαστική ενημέρωση, καθώς και έμπρακτη στήριξη μέσα από τη συμμετοχή τους σε εργασιακά προγράμματα. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει το εξαιρετικό και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει το Συμβουλευτικό μας Κέντρο» σημειώνει από την πλευρά της, η εντεταλμένη σύμβουλος – υπεύθυνη διαχείρισης και λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών, Παρθένα Μακρίδου.

ΠΗΓΗ: olympiobima.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ