Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ερώτηση Τσακαλώτου σε Γεραπετρίτη: Πώς γνώριζε ο Κυρανάκης τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη;

Κατηγορίες για «προσπάθεια ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος, κατά παράβαση του Συντάγματος» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι υπάρχουν σαφείς καταγγελίες ότι η διαρροή των στοιχείων προς τον βουλευτή έγινε από τα κεντρικά πολιτικού κόμματος και συγκεκριμένα της Νέας Δημοκρατίας και ότι προήλθαν από την ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ερώτηση Τσακαλώτου σε Γεραπετρίτη: Πώς γνώριζε ο Κυρανάκης τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη;

Να ενημερώσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τη Βουλή αν θα διερευνήσει «πως γνώριζε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης τα στοιχεία του ξυλοκοπηθέντος ατόμου, τις πολιτικές του πεποιθήσεις και το πού βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες και να απαντήσει αν αληθεύει ότι τα στοιχεία αυτά δόθηκαν σε βουλευτές από πολιτικό κόμμα και συγκεκριμένα τη Νέα Δημοκρατία» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σε επίκαιρη ερώτησή του για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών.

«Τις προηγούμενες ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες της απρόκλητης αστυνομικής επίθεσης σε βάρος πολιτών στη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Τα σχετικά βίντεο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ένστολους αστυνομικούς να χτυπούν βάναυσα και επανειλημμένα πολίτη κάνοντας χρήση μεταλλικής ράβδου. Την επόμενη μέρα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης έδωσε στη δημοσιότητα ως μη όφειλε σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και έκανε αναφορές για τα πολιτικά του φρονήματα και την πολιτική του ένταξη», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Και τονίζει ότι «ο κ. Κυρανάκης παρανόμησε καθώς δεν σεβάστηκε τους αυστηρούς περιορισμούς της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κοινοποίησε τα στοιχεία ενός ανθρώπου που έχει συλληφθεί και για τον οποίον δεν υπάρχουν ακόμα κατηγορίες».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι υπάρχουν σαφείς καταγγελίες ότι η διαρροή των στοιχείων προς τον βουλευτή έγινε από τα κεντρικά πολιτικού κόμματος και συγκεκριμένα της Νέας Δημοκρατίας και ότι προήλθαν από την ΕΛ.ΑΣ.

«Τα όσα είπε ο κ. Κυρανάκης αποσκοπούν στην προσπάθεια ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος, κατά παράβαση του Συντάγματος», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος καλεί επίσης τον υπουργό Επικρατείας να ενημερώσει τη Βουλή και αν θα διερευνηθεί «αν υπήρξε διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ».

Ο κ. Τσακαλώτος ζητεί να ενημερωθεί γιατί η ΕΛ.ΑΣ γνωρίζει και καταγράφει τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός ατόμου, αν διατηρούνται φάκελοι κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων, αν κοινοποιούνται τέτοια στοιχεία σε βουλευτές, την κυβέρνηση ή τρίτους, αν συνιστά η διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τον βουλευτή κ. Κυρανάκη και τη Νέα Δημοκρατία παράνομη ενέργεια, αν θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες σχετικά και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ