Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια: Καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους – “Μη ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη” απαντά ο δικηγόρος

Αποτροπιασμό για «την προκλητική και κατ’ επανάληψη προσβλητική συμπεριφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια» εκφράζει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας. «Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη», απαντά ο δικηγόρος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια: Καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους – “Μη ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη” απαντά ο δικηγόρος eurokinissi

Σκληραίνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και την ΕΣΗΕΑ, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών κατά του γνωστού δικηγόρου, ο κ. Κούγιας απάντησε με έντονους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες των μελών της Ενώσεως, διαπιστευμένων στο δικαστικό ρεπορτάζ και όπως αναφέρει, «παρακολουθεί με αποτροπιασμό την προκλητική και κατ’ επανάληψη προσβλητική συμπεριφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια». 

Τονίζει δε ότι οι δημοσιογράφοι «οφείλουν να ερευνούν και να καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και είναι ανεπίτρεπτο οι συνήγοροι να εξαπολύουν απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, απειλές, αγωγές, αλλά και να φθάνουν στο σημείο να χειροδικήσουν σε βάρος συναδέλφων».

Παράλληλα, το ΕΟΔ, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ήδη έχει ασχοληθεί με το θέμα, να προχωρήσει σε παραστάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την προστασία ακόμη και της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων, ενώ υπενθυμίζει πως ήδη «έχει ζητήσει από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να επιληφθεί του θέματος».

Αντιπαράθεση Κούγια – ΕΣΗΕΑ: “Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη” απαντά ο δικηγόρος

Άμεση ήταν η απάντηση του Αλέξη Κούγια ο οποίος σε έντονο ύφος, κατηγορεί τους συντάκτες της ανακοίνωσης ότι «ως συνδικαλιστές ελάχιστα εργάζονται και συνήθως, περισυλλογίζονται με βαθιά φιλοσοφική αντίληψη, ασχολούμενοι κυρίως με ανθρώπους σαν και εμένα».

Συνεχίζοντας με το ίδιο ύφος, ο γνωστός ποινικολόγος σχολιάζει πως «κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις διάφορες ανακοινώσεις σας», αλλά και ότι «κάθε βραδύ περιμένετε το αποτέλεσμα των εκλογών για να αρχίσετε τα τηλέφωνα και να εξασφαλίσετε μέσα από κομματικές ταυτότητες, έναντι αδρότατης αμοιβής, την ανάληψη των γραφείων τύπου τραπεζών, υπουργείων».

Καταλήγει δε ότι για την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΟΔ της ΕΣΗΕΑ, όπως και για τις προηγούμενες που έχουν εκδοθεί εις βάρος του, το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, παροτρύνοντας τα μέλη του ΕΟΔ να «μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη»..

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας

Πριν από λίγη ώρα, μόλις βγήκα από την αίθουσα που διεξάγεται η εμβληματική δίκη για την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου, Άλκη Καμπανού και για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος δύο φίλων του, οι συνεργάτες μου, μου έκαναν γνωστό, ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έκανε νέα ανακοίνωση εις βάρος μου. 

Σε αυτούς τους ανθρώπους, που πιθανόν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, αφού ως συνδικαλιστές ελάχιστα εργάζονται και συνήθως, περισυλλογίζονται με βαθιά φιλοσοφική αντίληψη, ασχολούμενοι κυρίως με ανθρώπους σαν και εμένα, ο οποίος παρά το ότι έχω συμπληρώσει 50 χρόνια σκληρής, μάχιμης, καθημερινής δικηγορίας, εργάζομαι ακόμα και δεν έχω πάρει σύνταξη, θέλω να τους απαντήσω το εξής: Κυρίες και κύριοι, δυστυχώς για εσάς, όχι μονό εγώ, αλλά κυρίως, όλοι οι καθημερινά εργαζόμενοι σε όλα τα επαγγέλματα, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις διάφορες ανακοινώσεις σας.

Ό,τι και να γράψετε για εμένα, την απάντηση για την προσωπικότητά μου τη δίνουν καθημερινά οι Τακτικοί Δικαστές και οι Εισαγγελείς, τους οποίους βοηθώ για τη σωστή απονομή της Δικαιοσύνης και χιλιάδες Έλληνες πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να υπερασπίσω το δίκαιό τους, αλλά και οι εκατοντάδες τίμιοι αντικειμενικοί και μαχόμενοι συνάδελφοί σας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρονιά δεν έκανα τίποτε άλλο από το να βοηθώ τα Δικαστήρια να εκδώσουν δίκαιες αποφάσεις, χωρίς να κρατηθώ από το δεκανίκι κανενός και ειδικά χωρίς να ζητήσω έστω και από έναν δημοσιογράφο να αναφέρει το όνομά μου, έστω και σε μία υπόθεση. 

Πιθανότατα, αυτό σας ενοχλεί και ειδικά ενοχλεί εσάς τους μυαλοπώληδες της δημοσιογραφίας, οι οποίοι έχετε συνηθίσει είτε μέσα από γραφεία τύπου πολιτικών, είτε μέσα από γραφεία τύπου επιχειρηματιών, να κατασκευάζετε αγιογραφίες έναντι πάντοτε αδράς αμοιβής.

Εγώ δεν είμαι σαν και εσάς, που περιμένετε κάθε βραδύ το αποτέλεσμα των εκλογών για να αρχίσετε τα τηλέφωνα και να εξασφαλίσετε μέσα από κομματικές ταυτότητες, έναντι αδρότατης αμοιβής, την ανάληψη των γραφείων τύπου τραπεζών, υπουργείων κλπ.

Επειδή δεν έχω άλλο χρόνο στη διάθεσή μου για να εκφράσω τις αρνητικές σκέψεις που έχω για όλους εσάς, σας δηλώνω ότι όχι μόνο για τη σημερινή σας ανακοίνωση, αλλά και για τις προηγούμενες, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Κοιτάξτε να μαζέψετε τα μέλη σας που καταστρέφουν καθημερινά αθώους ανθρώπους και να μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, ασχολούμενοι καθημερινά μαζί μου.

δίκη για δολοφονία Άλκη

eurokinssi

Αντιπαράθεση Κούγια – ΕΣΗΕΑ: Ανακοίνωση Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας

Συνεδρίασε σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2023, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, με σκοπό να εξετάσει τις καταγγελίες των μελών της Ενώσεως, διαπιστευμένων στο δικαστικό ρεπορτάζ, εναντίον του δικηγόρου κ. Αλέξη Κούγια.

Το ΕΟΔ, παρακολουθεί με αποτροπιασμό την προκλητική και κατ’ επανάληψη προσβλητική συμπεριφορά του δικηγόρου Αλ. Κούγια και με τη σημερινή απόφασή του, καταδικάζει τις απειλές, την απρόκλητη και φραστική επίθεση κατά των δημοσιογράφων.

Επισημαίνει ότι οι συνάδελφοι του δικαστικού ρεπορτάζ εξακολουθούν να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ερευνούν και να καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και είναι ανεπίτρεπτο οι συνήγοροι να εξαπολύουν απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, απειλές, αγωγές, αλλά και να φθάνουν στο σημείο να χειροδικήσουν σε βάρος συναδέλφων.

Το ΕΟΔ, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ήδη έχει ασχοληθεί με το θέμα, να προχωρήσει σε παραστάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την προστασία ακόμη και της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων.

Το ΕΟΔ, επαναλαμβάνει, τέλος, την επισήμανση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προς το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας «να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ