Έτοιμο να κυκλοφορήσει το Λεωφορείο του ΔΣΑ – Θα κάνει καθημερινά διαδρομή από το Σύλλογο στα Δικαστήρια

Το λεωφορείο είναι δωρεά του πρώην αντιπροέδρου του ΔΣΑ Θέμη Σοφού και με εισήγηση του συμβούλου-ταμία Κώστα Καρέτσου εγκρίθηκε η αξιοποίησή του για την δωρεάν μεταφορά των δικηγόρων στα δικαστήρια.

NEWSROOM
Έτοιμο να κυκλοφορήσει το Λεωφορείο του ΔΣΑ – Θα κάνει καθημερινά διαδρομή από το Σύλλογο στα Δικαστήρια

Ανοίγει ο ΔΣΑ την γραμμή Ακαδημίας-Ευελπίδων με το λεωφορείο του συλλόγου, που αποκτήθηκε μετά από δωρεά του πρώην αντιπροέδρου, ποινικολόγου Θέμη Σοφού.

sofos

Το δρομολόγιο θα εκτελείται καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας των δικαστηρίων και η μεταφορά των δικηγόρων θα είναι δωρεάν με την επίδειξη της ταυτότητάς τους. Μάλιστα η αξιοποίηση αποφασίστηκε μετά απο εισήγηση του Συμβούλου – Ταμία του Συλλόγου στο τελευταίο ΔΣ και μάλιστα αποφασίστηκε να κινηθεί η διαδικασία για την προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης οδηγού.

EUROKINISSI

Γραμμή Ακαδημίας-Ευελπίδων: Πλειοψηφία

Το θέμα τέθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατόπιν πρωτοβουλίας και εισήγησης του Συμβούλου – Ταμία Κώστα Καρέτσου και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Το λεωφορείου Ιδιωτικής Χρήσης, 51 θέσεων, αποτελεί δωρεά του τ. Αντιπροέδρου Θεμ. Σοφού.

dikastiko.gr

Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Καρέτσος, αφού επεσήμανε ότι το λεωφορείο φέρει ειδική άδεια κυκλοφορίας, ανέλυσε και υπολόγισε με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του, ενώ επεσήμανε ότι το κόστος αυτό είναι προϋπολογισμένο για το έτος 2023: “Αναμφίβολα, το κόστος λειτουργίας/συντήρησής του λεωφορείου είναι σημαντικό. Ωστόσο, το ΔΣ μας έχει μπροστά του δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να αφήσει να απαξιωθεί και να «σαπίσει» το περιουσιακό αυτό στοιχείο των μελών του ΔΣΑ, ενώ ταυτόχρονα ο Σύλλογος θα εξακολουθεί να καταβάλει τα πάγια έξοδά του κάθε χρόνο. Η δεύτερη είναι να το αξιοποιήσει θέτοντάς το σε χρήση επ’ ωφελεία όλων των Δικηγόρων της Αθήνας, ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων. Εξάλλου, ο ΔΣΑ οφείλει να στηρίζει έμπρακτα τους συναδέλφους στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας της ετήσιας εισφοράς που καταβάλουν”, είπε στην εισήγησή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στην επιλογή της αξιοποίησης του λεωφορείου και προκήρυξε διαγωνισμό πρόσληψης οδηγού, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, προκειμένου το Λ.Ι.Χ. να χρησιμοποιηθεί για τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση των δικηγόρων, με επίδειξη ταυτότητας, από την έδρα του Συλλόγου προς τα Δικαστήρια κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους.

Μετά την πρόσληψη του οδηγού, το λεωφορείο θα βγει άμεσα σε κυκλοφορία, αφού προηγουμένως ανακοινωθούν οι ώρες και οι διαδρομές της λεωφορειακής γραμμής που θα δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ