Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Έβρος: Συλλήψεις πέντε διακινητών που μετέφεραν 15 συνολικά παράτυπους μετανάστες – ΦΩΤΟ

Σε δύο από τις υποθέσεις οι διακινητές προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έβρος: Συλλήψεις πέντε διακινητών που μετέφεραν 15 συνολικά παράτυπους μετανάστες – ΦΩΤΟ astynomia.gr

Στη σύλληψη πέντε διακινητών οι οποίοι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις εντοπίστηκαν να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στον Έβρο.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε δύο από τις υποθέσεις οι διακινητές προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους προβάλλοντας αντίσταση στις αρχές, ενώ ο αριθμός των μη νόμιμων μεταναστών ανέρχεται σε 15 άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Διακίνηση μεταναστών στον Έβρο

astynomia.gr

Σύλληψη διακινητών: Η πρώτη υπόθεση

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε περιοχές του Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άλλος διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Διακίνηση μεταναστών στον Έβρο

astynomia.gr

Σύλληψη διακινητών: Η δεύτερη υπόθεση

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Διακίνηση μεταναστών στον Έβρο

astynomia.gr

Η τρίτη υπόθεση

Στη τρίτη περίπτωση στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο αποσκευών του οχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ