Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας στο Μεταξουργείο: Συνελήφθησαν 7 άτομα – Διασώθηκαν 8 γυναίκες

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και παραβίαση σφραγίδων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας στο Μεταξουργείο: Συνελήφθησαν 7 άτομα – Διασώθηκαν 8 γυναίκες EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα μαστροπείας στο Μεταξουργείο, τα μέλη του οποίου προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία σε οίκους ανοχής με σκοπό το παράνομο περουσιακό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, από την αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, συνελήφθησαν 7 άτομα, από τα οποία τα 3 αποτελούν μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώ τα 4 παραβίασαν σφραγίδες που έθεσε η Αρχής.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, ενώ για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται ακόμα 2 μέλη των οποίων τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμα για τη σύλληψή τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε μετά την κατάλληλη αξιολόγηση πληροφορίων, προανακριτικών δεδομένων αλλά και χρήση ανακριτικών μεθόδων.

Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει την εγκληματική ομάδα με σκοπό να εξωθήσουν γυναίκες στην πορνεία σε οίκους ανοχής του Μεταξουργείου για να λάβουν μέρος των εσόδων.

Μάλιστα, πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν πως για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μισθώσει διαφορετικά οικήματα για να στεγάζουν και να λειτουργούν εκεί τους αναφερόμενους οίκους ανοχής. Τα ακίνητα μίσθωναν μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώ άλλα άτομα είχαν αναλάβει την προστασία των οικημάτων και την επιτήρηση των θυμάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης – με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και συνοδών Αστυνομικών Σκύλων-, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτά οίκους ανοχής, εταιρείας ενοικίασης αυτοκίνητων, μίνι μάρκετ και σε μία οικία.

Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 καταγραφικά μηχανήματα και κάμερες επιτήρησης των χώρων των οίκων ανοχής,
  • 4 κινητά τηλέφωνα,
  • μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων, οι οποίες αναφέρονται –κατά περίπτωση- σε εκδιδόμενες γυναίκες, προσωπικό οίκων ανοχής, αριθμούς ερωτικών ραντεβού ανά βάρδια, ραντεβού «τζαζ», καθώς και διαμοιρασμό των εσόδων προερχόμενων από πορνεία μεταξύ προσωπικού του οίκου ανοχής, εκδιδόμενων και εκμεταλλευτών
  • το χρηματικό ποσό των -425- ευρώ.

Κύκλωμα μαστροπείας στο Μεταξουργείο – Διασώθηκαν 8 γυναίκες

Μετά την επιτυχημένη επιχείρηση, στα θύματα του κυκλώματος παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή των εξειδικευμένων σε θέματα εμπορίας ανθρώπων Μ.Κ.Ο. «Α21» και «OUR GREECE», η οποία συνέδραμε και με εξοπλισμό στην ολοκλήρωση των ερευνών.

Οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ σε βάρος δύο αλλοδαπών που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στους χώρους, ξεκίνησε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ