Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Μέγαρο Μαξίμου: Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου – Τα θέματα στην ατζέντα

Το Μέγαρο Μαξίμου προειδοποίησε πως όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί αξιολογούνται και πως ο ανασχηματισμός της Παρασκευής, δεν ήταν ο τελευταίος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέγαρο Μαξίμου: Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου – Τα θέματα στην ατζέντα (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα καλείται από σήμερα να αποδείξει τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους πολίτες πως έλαβε το μήνυμα της κοινωνίας που απέστειλε στις Ευρωεκλογές 2024 και να επιταχύνει τις κινήσεις όπου θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή των Ελλήνων.

Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο προειδοποίησε πως όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί αξιολογούνται και πως ο ανασχηματισμός της Παρασκευής, δεν ήταν ο τελευταίος.

«Οι πολίτες μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας εκτενή αναφορά στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

«Το 41% των πρόσφατων εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και αυτό δεν αλλάζει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης θα είναι η ακρίβεια, η υγεία και η παιδεία.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα επιτελείο μάχης για να έχουμε έναν ορατό σκοπό και αποτελέσματα», είπε ο πρωθυπουργός για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Υπουργικό Συμβούλιο – Τα θέματα της συνεδρίασης

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης ‘Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών,

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ