Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου «κολαστηρίου» Χανίων – Νέους μάρτυρες επικαλούνται οι συνήγοροι των ιδιοκτητών

Συμπληρωματικό υπόμνημα με κατάλογο 95 νέων μαρτύρων κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος του γηροκομείου. Με τις καταγγελίες για τη διαβίωση ηλικιωμένων να συνεχίζονται, ζήτησε να εξεταστούν μαζί οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου «κολαστηρίου» Χανίων – Νέους μάρτυρες επικαλούνται οι συνήγοροι των ιδιοκτητών

Κατάλογο με 95 επιπλέον μάρτυρες κατέθεσε η πλευρά του γηροκομείου των Χανιών προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που φιλοξενεί.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διοίκησης του Γηροκομείου, Νίκος Ρουσσόπουλος, μετέβη στον Άρειο Πάγο ώστε να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα – αναφορά. ΧΑΝΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Πόσοι θα καταθέσουν για το γηροκομείο Χανιών

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά 148 άτομα (μαζί με τους 53 που είχαν δηλωθεί την περασμένη εβδομάδα) προτίθενται να καταθέσουν υπέρ του Γηροκομείου.

Μάλιστα, περίπου το 90% από αυτούς είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο, οι οποίοι διαψεύδουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες στο χώρο.

Σημειώνεται, ότι στο συμπληρωματικό υπόμνημα ζητείται από την πλευρά του Γηροκομείου, να μην γίνεται διαχωρισμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και να εξεταστούν όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με τον κ.Ρουσσοπουλο, μέχρι τώρα η ασφάλεια Χανίων εξετάζει μόνο τους μάρτυρες κατηγορίας, κάτι που όπως αναφέρει πλήττει την διερεύνηση της αλήθειας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ