Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Εξεταστική επιτροπή για Τέμπη: “Εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί”, δήλωσε πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ (2010-2016)

"Η "717" υπήρξε ως ανάγκη, επειδή το σύστημα βανδαλίστηκε, και όχι επειδή δεν συντηρήθηκε επιμελώς", τόνισε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξεταστική επιτροπή για Τέμπη: “Εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί”, δήλωσε πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ (2010-2016) Eurokinissi

Εκτός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία, κατέθεσε και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ (2010-2016), τονίζοντας “την σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης του κανονισμού κυκλοφορίας για την αποφυγή ατυχημάτων”.

“Στα 6 χρόνια της θητείας μου, δεν είχαμε σοβαρά περιστατικά, καθώς ετηρείτο απαρέγκλιτα ο κανονισμός κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει όλες τις ανθρώπινες καταστάσεις και τον τρόπο αντιμετώπισής τους”, είπε.

Εξεταστική επιτροπή για Τέμπη: “η “717” υπήρξε ως ανάγκη, επειδή το σύστημα βανδαλίστηκε”

Για τους λόγους που ώθησαν στην υπογραφή της σύμβασης “717”, παρότι προϋπήρξαν έργα για συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, είπε ότι “η “717” υπήρξε ως ανάγκη, επειδή το σύστημα βανδαλίστηκε, και όχι επειδή δεν συντηρήθηκε επιμελώς”.

Εξεταστική επιτροπή για Τέμπη

eurokinissi

“Εάν θα υπήρχε η τηλεδιοίκηση, η οποία συναρτάται και έχει προαπαιτούμενο την σηματοδότηση, [..] με πολύ μεγάλη προσέγγιση βεβαιότητας θα είχε αποτραπεί”. τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ