Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Εξηγήσεις Στυλιανίδη για την κακοκαιρία Άριελ και τη χρήση του 112

«Εάν δεν το στέλναμε το 112 στην Κεφαλονιά και συνέβαινε κάτι, θα μας έλεγαν γιατί δεν το στείλατε», σχολίασε ο Υπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξηγήσεις Στυλιανίδη για την κακοκαιρία Άριελ και τη χρήση του 112 eurokinissi

Για τη στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας αλλά και των ακραίων φαινομένων του προηγούμενου διαστήματος, μίλησε στην ΕΡΤ ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως καθώς η χώρα δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει το επιθυμητό επίπεδο μετεωρολογικών προβλέψεων με τη χρήση των ραντάρ, είναι λογικό να σημειώνονται υπερβολές στον τομέα της πρόληψης.

«Είχαμε την εκτίμηση ότι η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά όντως θα είχαν προβλήματα. Οι μετεωρολόγοι ήταν όλοι πάνω κάτω στην ίδια εκτίμηση. Στείλαμε 112. Στη Ζάκυνθο είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά βροχής, στην Κεφαλονιά δεν είχαμε. Εάν δεν το στέλναμε το 112 στην Κεφαλονιά και συνέβαινε κάτι, θα μας έλεγαν γιατί δεν το στείλατε; Που σημαίνει μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο της μετεωρολογικής πρόβλεψης που θέλουμε με τα ραντάρ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια υπερβολή σε ότι αφορά το προειδοποιητικό κομμάτι. Θα έλεγα ότι εάν αυτή η υπερβολή δεν φτάσει για να απαξιώσει το 112, γιατί για μένα αυτό είναι το όριο, τότε σημαίνει ότι πάμε καλά», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.

Κακοκαιρία Άριελ

EUROKINISSI

«Τιμητική η πρόσκληση να αναλάβω το Υπουργείο»

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. «Μου ήταν δύσκολο πολύ να πω όχι στον Έλληνα πρωθυπουργό από τη στιγμή που έδινε ένα τέτοιο τιμητικό αξίωμα για να βοηθήσω τον Ελληνισμό εν γένει.

Ήταν και η περίπτωση του συγκεκριμένου πρωθυπουργού για τον οποίο είπα ότι τον εκτιμώ ιδιαίτερα και παρόλο που ήταν δύσκολη απόφαση, αποφάσισα να το κάνω και να καταλήξω σε αυτό που λέει ο φίλος μου ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ότι περίπου λειτουργώ ως δωρητής σώματος με την έννοια ότι ήξερες που ερχόσουν και όμως ήρθες. Είναι θέμα συνείδησης», τόνισε ο Υπουργός.

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΡΙΕΛ

EUROKINISSI

«Θέλουμε μια πενταετία για να φτάσουμε σε ολοκληρωμένη πολιτική προστασία»

Σε ερώτηση για το χρόνο που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική προστασία ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε πως θα απαιτηθεί περίπου μία πενταετία. «Θα έχουμε συμβάντα και όπως είπα πριν, το κλειδί είναι οι τρεις λέξεις συντονισμός, πώς θα μετριάσουμε τις επιπτώσεις και προσαρμογή. Χτίζουμε αυτό το πράγμα. Δε λέω ότι είμαστε στο επίπεδο που κατά την άποψή μου πρέπει να είναι η Ελλάδα ως ευρωπαϊκή χώρα.

Χρειαζόμαστε χρόνο, χρόνια, θέλουμε μια πενταετία για να φτάσουμε. Θέλουμε μια πενταετία να χτιστεί εδώ το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, να περάσουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, να περιορίσουμε το πρόβλημα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων, να χτίσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δική της ανθεκτικότητα και σε όλα τα επίπεδα, περιφέρειες, δήμους και την ίδια στιγμή να εμπλέξουμε και τον πολίτη», ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ