Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Εύα Καϊλή: Κατέθεσε στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις της ίδιας και των βοηθών της

Στα τέλη Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση, ή μη, της ασυλίας της Εύας Καϊλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εύα Καϊλή: Κατέθεσε στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις της ίδιας και των βοηθών της EUROKINISSI

Μετά το σκάνδαλο για το Qatargate, για πιθανή απάτη σχετικά με τις βουλευτικές της αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών της βρέθηκε και κατέθεσε στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή.

Η ακρόαση της αφορά την υπόθεση που κίνησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τον περασμένο Δεκέμβρη, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της Ε.Ε. σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.

Σύμφωνα με τη διαδικασία της επιτροπής νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, η ακρόαση της κας Καϊλή έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κράτησε περίπου μισή ώρα.

Εύα Καϊλή

Eurokinissi

Στα τέλη Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση, ή μη, της ασυλίας της Εύας Καϊλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με ψηφοφορία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εύα Καϊλή: Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπόθεση, δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Ο δικηγόρος της κας Καϊλή, κ. Σπύρος Παππάς, δήλωσε ότι: «Συζητήθηκε το αίτημα της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για την άρση της ασυλίας της κ. Καϊλή, όσον αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς. Το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με το Qatargate». Επίσης, επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι τέτοιου είδους θέματα, αφορούν θέματα διοικητικής φύσεως και όχι θέματα ποινικού δικαίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ