Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

Ευλογιά των πιθήκων: Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το εμβόλιο – Πόσες δόσεις αγοράζει η ΕΕ

Η ΕΕ προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την εταιρία Bavarian Nordic για την αγορά των δόσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ευλογιά των πιθήκων: Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το εμβόλιο – Πόσες δόσεις αγοράζει η ΕΕ EUROKINISSI

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων και τα εμβόλια που θα παραλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης HERA η ΕΕ προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την εταιρία Bavarian Nordic για την αγορά 109.090 δόσεων του εμβολίου 3ης γενιάς, ως απάντηση στην τρέχουσα επιδημία.

Η προμήθεια των κρατών μελών θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και θα δοθεί προτεραιότητα στις χώρες με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 1500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων, σε 25 χώρες της Ευρώπης οι οποίες συνιστούν περίπου το 85% του συνόλου των διαγνώσεων παγκοσμίως.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί για πρώτη φορά κονδύλια  μέσω του προγράμματος EU4Health για απευθείας αγορά εμβολίων και προμήθεια των κρατών μελών της.

Το εμβόλιο αυτό είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στην Ευρώπη, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ευλογιά των πιθήκων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ