Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Φωτιά στη Πάτρα: “Φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας”- Τα δραματικά λεπτά της διάσωσης του ηλικιωμένου περιέγραψε ο αστυνομικός- ΒΙΝΤΕΟ

«Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους», είπε ο αστυνομικός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτιά στη Πάτρα: “Φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας”- Τα δραματικά λεπτά της διάσωσης του ηλικιωμένου περιέγραψε ο αστυνομικός- ΒΙΝΤΕΟ MEGA

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Πάτρα την ώρα που η φωτιά μαινόταν εντός του αστικού ιστού, ενώ βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να σώζει ηλικιωμένο άνδρα ώστε να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο προκαλεί συγκίνηση.

«Η εικόνα ήταν τρομακτική. Η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια», είπε αρχικά ο αστυνομικός μιλώντας στην ΕΡΤ για τη διάσωση του 82χρονου από το σπίτι του στη περιοχή του Γηροκομείου.

«Ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε, οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε», πρόσθεσε ο αρχιφύλακας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών» και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκε για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι.

«Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, τον πήρα με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας», είπε για τη διάσωση του ηλικιωμένου.

Αστυνομικός σώζει ηλικιωμένο: “Ένα ευχαριστώ στους κατοίκους”

«Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και την υπηρεσία μου, η οποία οι άνθρωποι δεν κοίταξαν ωράριο ή οτιδήποτε και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά».

Όπως είπε ο αστυνομικός, θα επιστρέψει το κλειδί του σπιτιού στον ηλικιωμένο και θα μεταβεί στο σημείο για να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο οίκημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ