Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Υπόθεση υποκλοπών: Τέσσερα άτομα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι στον Άρειο Πάγο για παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα

Από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, έχουν περάσει έως σήμερα και πολλοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων ο Γρηγόρης Δημητριάδης, η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών, αλλά και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γρηγόρης Κοντολέων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση υποκλοπών: Τέσσερα άτομα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι στον Άρειο Πάγο για παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Υπομνήματα παροχής εξηγήσεων από τέσσερα πρόσωπα έχει λάβει και μελετά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. 
Πρόκειται για επιχειρηματίες που εμφανίζονται να μετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται ο κατάλογος των υπόπτων να διερευνηθεί μετά τη μελέτη του υλικού από τον κ. Ζήση.
Από το γραφείο του αντεισαγγελέα έχουν περάσει έως σήμερα πολλοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων ο Γρηγόρης Δημητριάδης, η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γρηγόρης Κοντολέων. 
Όταν κλείσει ο κύκλος των εξηγήσεων των προσώπων που καλούνται ως ύποπτοι για παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης θα συντάξει το πόρισμά του το οποίο στη συνέχεια θα καταθέσει – δεν αναμένεται πριν το νέο δικαστικό έτος – για τελική κρίση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις

Δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις έχει στα χέρια του ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πέρα από την εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γρηγόρης Κοντολέων, όπως έγραψε το dikastiko.gr, έχει καταθέσει και ο Γρηγόρης Δημητριάδης.Το όνομα του Γρηγόρη Δημητριάδη είχε εμπλακεί τον Αύγουστο του 2022 στην υπόθεση των υποκλοπών, με τον ίδιο να αρνείται κάθε ανάμειξη, αλλά να επιλέγει ως τότε υπεύθυνος του πρωθυπουργικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθεί από τη θέση αυτή.

«Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας . Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί» ανέφερε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ