Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Φρένο στις “τηλεδίκες” βάζει το Πειθαρχικό των δικηγόρων – Μέτρα για τις εμφανίσεις και δηλώσεις σε παράθυρα εκπομπών

Θα επιλαμβάνεται άμεσα τέτοιων συμπεριφορών και θα επιβάλλει τις κατά νόμο κυρώσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φρένο στις “τηλεδίκες” βάζει το Πειθαρχικό των δικηγόρων – Μέτρα για τις εμφανίσεις και δηλώσεις σε παράθυρα εκπομπών

Διαστάσεις, όπως καταγγέλλεται, τείνει να λάβει το φαινόμενο των “τηλεδικών” με δικηγόρους που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά μέσα, παραβιάζοντας τον Κώδικα περί Δικηγόρων, τoν Κώδικα Δεοντολογίας και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μπροστά στο φαινόμενο αυτό, η Ολομέλεια των Προέδρων των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να λάβει περαιτέρω μέτρα και κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρξει «ατιμωρησία της μικρής αυτής μερίδας συναδέλφων που συστηματικά και παρά τις ρητές απαγορεύσεις επιδεικνύουν πειθαρχικά ελεγκτέα συμπεριφορά». Φρένο στις "τηλεδίκες" βάζει το Πειθαρχικό των δικηγόρων

Τι αναφέρει η απόφαση

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία συνεδρίασε σήμερα 7/7/2021 μετά από πρόσκληση του Προέδρου της κ. Χαράλαμπου Αναλυτή, έχοντας διαπιστώσει ότι το πρόβλημα των “τηλεδικών” από συναδέλφους δυστυχώς εσχάτως τείνει να λάβει διαστάσεις αποφάσισε να λάβει άμεσα περαιτέρω μέτρα σε βάρος των δικηγόρων που παραβιάζουν τον Κώδικα περί Δικηγόρων, τoν Κώδικα Δεοντολογίας και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Φρένο στις "τηλεδίκες" βάζει το Πειθαρχικό των δικηγόρων

Καλεί τους συναδέλφους να αποφεύγουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, που εκθέτουν το σώμα και να συμμορφώνονται με τη δεοντολογία του επαγγέλματος και εν γένει με τη νομιμότητα.

Η κατάργηση της δυνατότητας αυτεπάγγελτης δίωξης με το Ν. 4745/2020 δεν θα οδηγήσει στην ατιμωρησία της μικρής αυτής μερίδας συναδέλφων που συστηματικά και παρά τις ρητές απαγορεύσεις επιδεικνύουν πειθαρχικά ελεγκτέα συμπεριφορά και η Πειθαρχική Ολομέλεια των Προέδρων του ΔΣΑ, θα επιλαμβάνεται άμεσα τέτοιων συμπεριφορών για το πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκόμενων δικηγόρων στα πλαίσια της αρμοδιότητας του με τη δέουσα κατά νόμο διαδικασία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ