Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Φρέντη Μπελέρης: Ορίστηκαν στις 4 Αυγούστου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δημάρχου Χειμάρρας μετά την καθαίρεσή του-ΒΙΝΤΕΟ

Οι δηλώσεις Μπελέρη και το αυστηρό μήνυμα από το Υπουργείο Εξωτερικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φρέντη Μπελέρης: Ορίστηκαν στις 4 Αυγούστου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δημάρχου Χειμάρρας μετά την καθαίρεσή του-ΒΙΝΤΕΟ facebook

Ορίστηκαν στις 4 Αυγούστου οι εκλογές στη Χειμάρρα, μετά την καθαίρεση του Φρέντυ Μπελέρη, η καθαίρεση έγινε μετά την εξέταση της υπόθεσης, όταν και η εκλογική επιτροπή (CEC) αποφάσισε ότι ο Μπελέρης χάνει τη θητεία του ως δήμαρχος Χειμάρρας

Καθαίρεση Μπελέρη: Οι πρώτες δηλώσεις του Ευρωβουλευτή

Κατά του Έντι Ράμα στράφηκε στις πρώτες του δηλώσεις, ο Φρέντη Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του κάνοντας λόγο για ένα «παζλ μεθοδεύσεων προκειμένου να μην αναλάβει καθήκοντα». Παράλληλα τόνισε ότι «ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας καθαιρέθηκε.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έλαβε την απόφαση αυτή την Παρασκευή για τη θητεία του Φρέντη Μπελέρι, ο οποίος εξελέγη στις 14 Μαΐου επικεφαλής του δήμου Χιμάρας, αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη για αγορά ψήφων.

Μετά την εξέταση της υπόθεσης, η CEC αποφάσισε ότι ο Φρέντη Μπελέρι χάνει την θητεία του ως δήμαρχος Χειμάρρας.

«Δεν έχουν κανένα κίνητρο πέρα ​​από αυτό που ενθαρρύνει η CEC με τον νόμο για την αποποινικοποίηση», είπε μεταξύ άλλων ο Celibashi, καθώς πρόσθεσε ότι η Εκλογική Επιτροπή έχει όλες τις εξουσίες για να λάβει αυτή την απόφαση.

ΥΠΕΞ: “Πολλά ερωτηματικά για το κράτος δικαίου στην Αλβανία”

Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τον Φρέντη Μπελέρη, μετά την καθαίρεσή του εκφράζοντας ακόμα μια φορά έντονη ανησυχία για τις «θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου» στην Αλβανία.

Μεταξύ άλλων διαμηνύεται ότι οι αλβανικές αρχές «έχουν την υποχρέωση να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ