Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Φρέντη Μπελέρης: “Μεθοδεύσεις για να μην αναλάβω καθήκοντα”-“Oφείλουμε στους Χειμαρριώτες να συνεχίσουμε τον αγώνα”

Οι πρώτες δηλώσεις Μπελέρη μετά την καθαίρεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φρέντη Μπελέρης: “Μεθοδεύσεις για να μην αναλάβω καθήκοντα”-“Oφείλουμε στους Χειμαρριώτες να συνεχίσουμε τον αγώνα” facebook

Κατά του Έντι Ράμα στράφηκε στις πρώτες του δηλώσεις, ο Φρέντη Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του κάνοντας λόγο για ένα «παζλ μεθοδεύσεων προκειμένου να μην αναλάβει καθήκοντα». Παράλληλα τόνισε ότι «ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας καθαιρέθηκε.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έλαβε την απόφαση αυτή την Παρασκευή για τη θητεία του Φρέντη Μπελέρι, ο οποίος εξελέγη στις 14 Μαΐου επικεφαλής του δήμου Χιμάρας, αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη για αγορά ψήφων.

Μετά την εξέταση της υπόθεσης, η CEC αποφάσισε ότι ο Φρέντη Μπελέρι χάνει την θητεία του ως δήμαρχος Χειμάρρας.

«Δεν έχουν κανένα κίνητρο πέρα ​​από αυτό που ενθαρρύνει η CEC με τον νόμο για την αποποινικοποίηση», είπε μεταξύ άλλων ο Celibashi, καθώς πρόσθεσε ότι η Εκλογική Επιτροπή έχει όλες τις εξουσίες για να λάβει αυτή την απόφαση.

Καθαίρεση Μπελέρη: Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- ολοκληρώθηκε σήμερα. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψή μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου.

Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε επίσης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας.

Στο Δήμο, όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια -δυστυχώς- εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό.

Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ