Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

“Φρούριο” το Εφετείο της Λαμίας ενόψει της συνεδρίασης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ των Δικαστηρίων, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και σε όλη την πόλη της Λαμίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Φρούριο” το Εφετείο της Λαμίας ενόψει της συνεδρίασης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη lamiareport.gr

Φρούριο θυμίζει το Εφετείο Λαμίας ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εφετών για την αποφυλάκιση ή για την επ’ αόριστον κράτηση, του έγκλειστου στις Φυλακές Μαλανδρίνου, Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι απεργός πείνας από τις 23 Μαΐου.

Πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ των Δικαστηρίων θυμίζοντας τις προηγούμενες εποχές με τη δίκη – Κορκονέα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και σε όλη την πόλη της Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η συνεδρίαση του Συμβουλίου ξεκινά στις 12:00, ενώ για τις 11:00 είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης από συλλογικότητες από όλη τη χώρα.

lamiareport.gr

Συνήγοροι του Γιάννη Μιχαηλίδη είναι οι γνωστοί δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς. Δηλώσεις των δυο δικηγορών που θα υποστηρίξουν την έφεση του απεργού πείνας κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, αλλά και επιστολή του ίδιου του Μιχαηλίδη, φιλοξενούνται στο Documento. Ο Μιχαηλίδης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ύστερα από όλες αυτές τις αδικίες και έπειτα από εννέα χρόνια φυλακής, διεκδικώ την αποφυλάκιση που δικαιούμαι. Τώρα έχω ανάγκη να ζήσω ελεύθερος άνευ κυνηγητού». Ομοίως οι συνήγοροι του είναι ξεκάθαροι για το δίκαιο του αιτήματος του, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «δοκιμάζονται πρωτίστως τα όρια αντοχής του κράτους δικαίου».

Λόγω της συγκέντρωσης, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι από τις 10:00’ το πρωί, θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην οδό Γεωργίου Γεννηματά στη Λαμία και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Φούντα έως τον κόμβο Έκθεσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, η είσοδος και η έξοδος στην πόλη της Λαμίας, θα διεξάγεται μέσω των κόμβων Σερδάρη και Ξηριώτισσας.

lamiareport.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, με σκοπό την ομαλή, ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αύριο Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 το πρωί, λόγω πραγματοποίησης συγκέντρωσης – συνάθροισης ατόμων έξωθεν του Εφετείου Λαμίας.

Συγκεκριμένα, θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, από ώρα 10:00 έως περάτωσης της κινητοποίησης, (αποχώρησης συγκεντρωθέντων), επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά στη Λαμία, ήτοι από τη διασταύρωση Φούντα έως τον κόμβο Έκθεσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων για την είσοδο και έξοδο στην πόλη της Λαμίας, θα διεξάγεται μέσω των κόμβων Σερδάρη και Ξηριώτισσας.

Τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση, παρακαλείστε όπως συμμορφώνεστε στα ανωτέρω, καθώς και στις υποδείξεις των τροχονόμων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ