Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Φυλακές Τίρυνθας: Παραχώρηση 50 στρεμμάτων προς ανέγερση σχολείου και αθλητικού κέντρου

Έκταση 50 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας, παραχωρείται στον δήμο Ναυπλιέων, με σκοπό την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος και αθλητικού κέντρου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλακές Τίρυνθας: Παραχώρηση 50 στρεμμάτων προς ανέγερση σχολείου και αθλητικού κέντρου

Την πρόθεση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να αξιοποιηθούν εκτάσεις στην Ελλάδα, που ανήκουν σε καταστήματα κράτησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, εξέφρασε η γενική γραμματέας Σοφία Νικολάου.

Στο πλαίσιο αυτό, έκταση 50 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας, παραχωρείται στον δήμο Ναυπλιέων, με σκοπό την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος και αθλητικού κέντρου.

Οι διαδικασίες για την παραχώρηση της έκτασης ξεκινούν άμεσα.

Η έκταση που παραχωρείται στον δήμο Ναυπλιέων βρίσκεται δίπλα στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Κίου.

ΦΥΛΑΚΗ ΤΙΡΥΝΘΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, επισκέφτηκε πρόσφατα το Ναύπλιο και ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο, στον χώρο τον οποίο ο δήμος σχεδιάζει να μετατρέψει σε πόλο εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Η κ. Νικολάου επεσήμανε ότι το αίτημα για την παραχώρηση του οικοπέδου έχει κατατεθεί από το 2016 και τόνισε:

«Φιλοδοξούμε ότι τώρα μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Η περιοχή αξίζει να έχει ένα σπουδαίο αθλητικό κέντρο κι ένα μεγάλο σχολείο. Και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που σήμερα βρήκαμε σημεία σύγκλισης ώστε να παραχωρηθεί το οικόπεδο στον δήμο και να ξεκινήσει μια ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής. Υπάρχουν πολλές εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα, ιδιοκτησίας των Καταστημάτων Κράτησης. Πρόθεσή μας είναι να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος είτε των τοπικών κοινωνιών, είτε των Καταστημάτων Κράτησης».

Η κ. Νικολάου συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο ενώ επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου και το Αγροτικό Κατάστημα Τίρυνθας και συζήτησε με τις διευθύνσεις τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον τρόπο επίλυσής τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ