Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Γ. Αδειλίνη για Μ. Καρυστιανού: “Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται”

"Και να ήθελε η δικαιοσύνη δεν θα μπορούσε να συγκαλύψει. Καμία απολύτως συγκάλυψη δεν γίνεται από τη Δικαιοσύνη και δεν είναι δυνατόν και να συμβεί", τόνισε η κ. Αδειλίνη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Αδειλίνη για Μ. Καρυστιανού: “Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται” (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των όσων υποστήριξε η Μαρία Καρυστιανού ότι της είπε και συγκεκριμένα πως την παρέπεμψε στην εκκλησία για την υπόθεση των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cnn.gr, η κ. Αδειλίνη, υποστηριξε ότι, “Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιοσδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται”.

Και συνέχισε λέγοντας, “Θα ήταν απάνθρωπο και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών. Δεν είμαι απέναντι τους, αντίθετα είμαι μαζί τους”

“Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό εάν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων. Οι επικρίσεις αυτές, ιδίως όταν εκπορεύονται από πολιτικούς και νομικούς κύκλους, γίνονται εκ του πονηρού για να εμπλέξουν τη δικαιοσύνη σε ζητήματα ποινικής ευθύνης υπουργών που δήθεν οφείλει να διερευνήσει και σκοπίμως δεν το πράττει”, τόνισε.

“Η άποψη αυτή θίγει τον εφέτη ανακριτή και τους εισαγγελείς της Λάρισας, η εισαγγελέας εδώ ενώπιον σας ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Είχα την τιμή να τύχω της πλήρους, καθολικής ψήφου εμπιστοσύνης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με 21 ψήφους από τις 25”, υπογράμμισε η κ. Αδειλίνη.

Αδειλίνη για Καρυστιανού

(ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/EUROKINISSI)

Αδειλίνη για Καρυστιανού: “Καμία απολύτως συγκάλυψη δεν γίνεται από τη Δικαιοσύνη και δεν είναι δυνατόν και να συμβεί”

“Και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια για άσκηση δίωξης κατά υπουργών ή βουλευτών. 15:42:50 Σε οιανδήποτε έρευνα δικαστικός συναντήσεις στοιχεία ευθύνης πολιτικού, οφείλει να τα αποστείλει αμελλητί χωρίς να τα αξιολογήσει. Και να ήθελε η δικαιοσύνη δεν θα μπορούσε να συγκαλύψει. Καμία απολύτως συγκάλυψη δεν γίνεται από τη Δικαιοσύνη και δεν είναι δυνατόν και να συμβεί“, δήλωσε.

“Οι διατάξεις του άρθρου 86 διατρέχουν τα ελληνικά Συντάγματα από σύστασης ελληνικού κράτους και είναι στο Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να το αλλάξει. Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και αποσκοπούν στην απρόσκοπτη άσκηση καθηκόντων τους“, κατέληξε

Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για “κράτος δικαίου”

Για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κράτος – δικαίου, η κ. Αδειλίνη απάντησε: “Αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που είναι εκκρεμείς στην ποινική δικαιοσύνη και παρεμβαίνοντας κατά τρόπο που αντιβαίνει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλο, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, για τη δίωξη και έρευνα σοβαρών αδικημάτων διαφθοράς, για τα οποία έχουμε καταδίκες. Είμαστε κράτος δικαίου. Είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ειδικά στο θέμα των εκλογών είμαστε και πιο μπροστά από άλλους. Η δικαιοσύνη είναι οχυρό της δημοκρατίας”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ