Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

Γ. Κώτσηρας: “Κοινές δράσεις των Υπουργείων Δικαιοσύνης-Πολιτισμού για την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”

Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Κώτσηρας: “Κοινές δράσεις των Υπουργείων Δικαιοσύνης-Πολιτισμού για την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”

Γ. Κώτσηρας: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, είχε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Κώτσηρα – Γιατρομανωλάκη αποτέλεσε η σύμπραξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, επί των θεματικών τομέων αρμοδιότητάς τους.

Οι δύο αρμόδιοι Υφυπουργοί διαπίστωσαν την κοινή πρόθεση διαμόρφωσης ενός πεδίου ανάπτυξης πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την προστασία, υποστήριξη και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των θυμάτων μορφών βίας πάσης φύσεως, μέσα από την τέχνη και την αμεσότητα που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη δημιουργία. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η άμεση υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος δράσεων και ενεργειών, που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Γ. Κώτσηρας: Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, ανέφερε σε δήλωσή του:

Γ. Κώτσηρας

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με τον οποίο συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Συμφωνήσαμε ότι τα δύο συναρμόδια Υπουργεία είναι σε θέση να υλοποιήσουν άμεσα ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών, επικεντρώνοντας στην υποστήριξη και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας, με οδηγό τις Τέχνες και τον Πολιτισμό».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε τα εξής:

Γ. Κώτσηρας

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εποπτευόμενοι φορείς του ήδη αναπτύσσουν και στηρίζουν προγράμματα που προάγουν τον διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα το Ad Libitum της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και η δράση του Δικτύου Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα. Ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωράμε σε μία πιο συστηματική προσέγγιση αλλά και σύμπραξη σε κυβερνητικό επίπεδο. Η συνάντησή μας με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα και η διαπίστωση της κοινής αυτής αντίληψης και βούλησης για συνεργασία σε αυτό το πεδίο ανοίγει νέους δρόμους και δημιουργεί νέες προοπτικές».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ