Γ. Λέων για το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας: Δείγμα από τα μαλλιά της θα δείξει την αλήθεια – ΒΙΝΤΕΟ

Ο  γνωστός ιατροδικαστής εξηγεί πως εκτός από το τάμπλετ που μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές, υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή

NEWSROOM
Γ. Λέων για το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας: Δείγμα από τα μαλλιά της θα δείξει την αλήθεια – ΒΙΝΤΕΟ

Λέων-εκταφή Τζωρτζίνας: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης κόρης του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, ώστε οι αστυνομικές αρχές να πάρουν το τάμπλετ που έθαψε μαζί της η μητέρα της. 

«Υπάρχει ανάγκη να διανοιχθεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το τάμπλετ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ

Ο κ. Λέων εξήγησε ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή.

dikastiko

Λέων-εκταφή Τζωρτζίνας: Δείγμα από τα μαλλιά της θα δείξει την αλήθεια

Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά.

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα.»

“Από εξωγενή παράγοντα πέθαναν και τα άλλα δύο παιδιά”

Ο ιατροδικαστής τόνισε, επίσης, ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα.

«Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου.»

Σε ό,τι αφορά στο τάμπλετ οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών θέλουν να διαπιστώσουν αν γίνονταν αναζητήσεις από το τάμπλετ για κεταμίνη και γενικά να συλλέξουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αντληθεί που θα βοηθήσει περαιτέρω στην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ