Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Γ. Βρούτσης για αθλητική βία: “Θα πέφτει καρφίτσα από τις εξέδρες και θα βλέπουμε ποιος την έριξε” – ΒΙΝΤΕΟ

"Θα υπάρχουν κάμερες μέχρι και στην είσοδο των αποδυτηρίων", επισήμανε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Βρούτσης για αθλητική βία: “Θα πέφτει καρφίτσα από τις εξέδρες και θα βλέπουμε ποιος την έριξε” – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι “θα υπάρχουν κάμερες μέχρι και στην είσοδο των αποδυτηρίων”.

“Τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή. Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση θα ξεκινήσει από τις 9 Απριλίου, ενώ όποιο γήπεδο δε συμμορφωθεί και δεν εγκαταστήσει εγκαίρως τον προβλεπόμενο αριθμό καμερών δεν θα ανοίξει στις 7 Μαρτίου”, επισήμανε.

Ο Γιάννης Βρούτσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μέτρο των καμερών λέγοντας χαρακτηριστικά ”θα πέφτει καρφίτσα από τις εξέδρες στο γήπεδο και θα βλέπουμε ποιος την έριξε”. 

“Ενώ ήδη η ύπαρξη καμερών στους αθλητικούς χώρους είναι μια πραγματικότητα ήδη από τα προηγούμενα χρόνια, πλέον θα προστεθούν περισσότερες , ειδικά στα μεγάλα σε χωρητικότητα γήπεδα. Κάμερες θα υπάρχουν μέχρι και την είσοδο των αποδυτηρίων, όπου συνήθως βρίσκονται παράγοντες ομάδων που προσπαθούν να ασκήσουν πάσης φύσεως πιέσεις στους διαιτητές ή σε παίκτες των αντιπάλων”, υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “υπάρχουν τέσσερις βασικές Αρχές στο νέο πλαίσιο νόμου, το οποίο ήδη ισχύει και εφαρμόστηκε για τη σύλληψη ατόμων μετά από ρίψη φωτοβολίδων”.

Επεσήμανε ότι “η ηλεκτρονική ταυτοποίηση που θα ισχύει από εδώ και πέρα είναι κάτι διαφορετικό από το ηλεκτρονικό εισιτήριο που ίσχυε έως τώρα η πλήρης ταυτοποίηση με ηλεκτρονικά μέσα των φιλάθλων που μπαίνουν στο γήπεδο θα είναι εφικτή μόνο μέσω του προσωπικού κινητού τους”,   τονίζοντας πως έτσι αποτρέπεται η λαθροχειρία. ”Θα πρέπει κάποιος να δώσει το κινητό τηλέφωνο του σε κάποιον άλλο, πράγμα που λόγω της εξάρτησης των ανθρώπων από τα κινητά τους δεν μοιάζει εφικτό”.

Αναφέρθηκε και πάλι στην “μαύρη λίστα” που θα περιλαμβάνει όσους εμπλέκονται σε περιστατικά οπαδικής βίας ώστε να μην τους επιτρέπεται η είσοδος στους αθλητικούς χώρους.

Τέλος, τόνισε ότι “σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία έχει την ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ