Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Γιάννης Μαντζουράνης: “Απόφαση-Κόλαφος για τους επίδοξους δολοφόνους χαρακτήρα του Αλέξη Τσίπρα”

"Από αυτή την υπόθεση ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει πλήρως δικαιωμένος. Ο δόλιος πολιτικός αντίπαλος του είναι πλήρως εκτεθειμένος. Και η Δικαιοσύνη αποδεικνύει και δικαιώνει την ανεξαρτησία της", σημειώνει ο Γιάννης Μαντζουράνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Μαντζουράνης: “Απόφαση-Κόλαφος για τους επίδοξους δολοφόνους χαρακτήρα του Αλέξη Τσίπρα” mantzouranis.gr

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε σε δήλωση σχετικά με την απόφαση επί της αγωγής που είχε ασκήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά του εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη. Ο Γ. Μαντζουράνης, σημείωσε ότι πρόκειται για απόφαση-κόλαφο για τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς δολοφονίας χαρακτήρων, εξαπολύοντας βολές και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό “της απόπειρας να πλήξουν με τα πιο δόλια και ρυπαρά μέσα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη, δικηγόρου του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, που δέχεται την αγωγή του Αλέξη Τσίπρα κατά του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, είναι κόλαφος για τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς δολοφονίας χαρακτήρων.

Το δικαστήριο έκρινε:

Πρώτον, ότι ο Γιάννης Κουρτάκης όχι μόνο διέδωσε ψευδή γεγονότα, που αφορούσαν την ενοικίαση εξοχικής κατοικίας από τον Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, αλλά το έπραξε εν γνώσει της αναλήθειας τους και γι’ αυτό οι πράξεις του είναι συκοφαντική δυσφήμηση.

Δεύτερον, ο Γιάννης Κουρτάκης δημοσίευσε “επινοήσεις” του -αυτός είναι ο χαρακτηρισμός των πράξεων του στην απόφαση- περί δήθεν μετακόμισης του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη στο Σούνιο, δήθεν αγοράς πολυτελούς βίλας, δήθεν πολυτελούς επισκευής από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, δήθεν μεταχρονολογημένης κατασκευής ενοικιαστηρίου συμβολαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετά από αυτή την απόφαση βαρύτατα εκτεθειμένος, ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας να πλήξουν με τα πιο δόλια και ρυπαρά μέσα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανακοινώσεις της ΝΔ υπέρ των συκοφαντών και οι δεκάδες υπουργοί και βουλευτές, που σε διατεταγμένη υπηρεσία και τοις “κείνου ρήμασι πειθόμενοι” “συμπαραστάθηκαν” στον Κουρτάκη και έπλευσαν στον οχετό κατά του Αλέξη Τσίπρα, βεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. Πολύ περισσότερο αν συνυπολογισθεί ότι στον κυβερνητικό λόχο των συκοφαντών συμμετείχαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, τσαλαπατώντας την ανεξαρτησία της.

Η Ελλάδα δεν αξίζει όμως ένα πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση, που προβαίνουν σε δολοφονίες χαρακτήρα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη.

Από αυτή την υπόθεση ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει πλήρως δικαιωμένος. Ο δόλιος πολιτικός αντίπαλος του είναι πλήρως εκτεθειμένος. Και η Δικαιοσύνη αποδεικνύει και δικαιώνει την ανεξαρτησία της».

­

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ