Γιατί η δικαιοσύνη αποφάσισε να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής της δίκης του γυναικολόγου που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα

Ο 65χρονος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί η δικαιοσύνη αποφάσισε να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής της δίκης του γυναικολόγου που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα freepik

Η δίκη του γυναικολόγου που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα κι έχει καταμηνυθεί από 21 γυναίκες αποφασίστηκε τελικά να διεξαχθεί στη Ρόδο και όχι στην Κω όπως αρχικά είχε προσδιοριστεί.

Η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου μάλιστα προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου για τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενο τον 65χρονο γυναικολόγο-μαιευτήρα που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Δίκη γυναικολόγου για σεξουαλικά εγκλήματα

Pixabay

Δίκη γυναικολόγου για σεξουαλικά εγκλήματα: Mεγάλος ο αριθμός των μαρτύρων

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας κατέστησαν σαφές και με παράστασή τους στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου ότι οι μάρτυρες κατηγορίας και φερόμενες ως θύματα του κατηγορούμενου δεν δύνανται και από οικονομική άποψη να μεταβούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κω προκειμένου να συμμετάσχουν στη δίκη.

Ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων που έχουν κλητευτεί είναι 42, ενώ αν υπολογίσει κανείς και τους προτεινόμενους από τις δύο πλευρές αναμένεται να ανέλθει στους 60.

Το γεγονός αυτό κατέστησε εξαιρετικά δύσκολη την διεξαγωγή της δίκης στην Κω.

Στον κατηγορούμενο έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου.

Ο ιατρός παραπέμπεται ειδικότερα σε δίκη ως υπαίτιος του ό,τι επιχείρησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 9 γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους. Επιπλέον κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι εντός της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος περισσότερων προσώπων, με κατάχρηση προς αντίσταση και συγκεκριμένα εις βάρος 12 γυναικών, αλλά και ότι προσέβαλλε με γενετήσιες πράξεις και προτάσεις τη γενετήσια αξιοπρέπεια ακόμη μίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ