Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Κώτσηρας: Στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ

"Το δικαίωμα για κάθε άτομο με αναπηρία να ζει ανεξάρτητα και να έχει ενεργό ρόλο στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για κάθε σύγχρονο κράτος", τονίζει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας,

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Κώτσηρας:  Στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ EUROKINISSI

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας αναφέρει “ Κάθε άτομο με αναπηρία  έχει δικαίωμα να ζει ανεξάρτητα και να έχει ενεργό ρόλο στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για κάθε σύγχρονο κράτος».

Παράλληλα ο κ. Κώτσηρας αναφέρει πως προς αυτή την κατεύθυνση δρα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, «μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο και της υλοποίησης των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα εφαρμογής πολιτικών που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία και οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα για κάθε άτομο με αναπηρία να ζει ανεξάρτητα και να έχει ενεργό ρόλο στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για κάθε σύγχρονο κράτος.

Προς αυτή την κατεύθυνση δρα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο και της υλοποίησης των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Το δικαίωμα στην Ανεξάρτητη Διαβίωση οφείλουμε όλοι να το διασφαλίσουμε στον απόλυτο βαθμό».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ