Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

“Ανάσταση” στις 10 Μαϊου επαναλειτουργούν τα δικαστήρια – Τι αποφάσισε η επιτροπή

Σε άνοιγμα όλων των δικών στο ΣτΕ και τα Διοικητικά Δικαστήρια, σχεδόν πλήρες στα Πολιτικά και δίκες υποδίκων και κρατούμενων με καταδίκες σε πρώτο βαθμό στα Ποινικά κατέληξε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ανάσταση” στις 10 Μαϊου επαναλειτουργούν τα δικαστήρια – Τι αποφάσισε η επιτροπή

Ένα ευρύ άνοιγμα δραστηριοτήτων κυρίως στα Διοικητικά και Πολιτικά Δικαστήρια , αλλά και λελογισμένο άνοιγμα στα ποινικά, με δίκες υποδίκων και καταδίκων σε πρώτο βαθμό, αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Τα μέτρα μάλιστα πιθανότατα θα αφορούν όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμού επικινδυνότητας των περιοχών.

Η ανακοίνωση της Γενικής  Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

·         Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

·         Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

·         Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

·         Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr , και με εκπεφρασμένη εδώ και καιρό τη βούληση της κυβέρνησης για περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς,  εξετάζεται :

 

-Για τα ποινικά δικαστήρια να γίνονται:

Δίκες κρατουμένων καταδικασμένων σε πρώτο βαθμό

Δίκες υποδίκων , προσωρινά κρατουμένων , ανεξαρτήτως ανωτάτων χρονικών ορίων.

-Για το ΣτΕ,  τα Διοικητικά Δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ολες οι δίκες (αφού η διαδικασίες είναι κατά κανόνα έγγραφες και σπάνια εξετάζονται μάρτυρες) με τμηματική είσοδο των διαδίκων στο ακροατήριο (ανα υπόθεση)

-Για τα Πολιτικά Δικαστήρια

-Ολες οι πολιτικές δίκες στον Αρειο Πάγο (αφού συνήθως γίνονται μόνο με παρουσία δικηγόρων)

-Υποθέσεις τακτικής διαδικασίας με μάρτυρες

-Ειδικές διαδικασίες και εφέσεις κατά ερήμην καταδικών με μάρτυρες

-Υποθέσεις εκουσίας δικαιοδοσίας με μάρτυρες.

Για τις δίκες αυτές όμως (πλην του Αρείου Πάγου) θα χωριστούν ανα ώρα τα πινάκια και στο ακροατήριο θα μπαίνουν χωριστά οι μάρτυρες και οι δικηγόροι κάθε υπόθεσης.

Σε λίγη ωρα αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής.

Διαβαστε τι έγραφε το dikastiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ