Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Γιώργος Τράγκας: Δύο εισαγγελείς “ξεσκονίζουν” την “ελληνική” περιουσία του – Έρχεται αίτημα δικαστικής συνδρομής για τα ακίνητα στο εξωτερικό

Δύο εισαγγελείς, κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που έχει δεσμευθεί στη χώρα μας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Τράγκας: Δύο εισαγγελείς “ξεσκονίζουν” την “ελληνική” περιουσία του – Έρχεται αίτημα δικαστικής συνδρομής για τα ακίνητα στο εξωτερικό ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι της οικονομικής εισαγγελίας για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, καθώς απλώνεται ένα παγκόσμιο πλέγμα ερευνών για να εντοπίσει και δεσμεύσει ακίνητα του δημοσιογράφου στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα δύο εισαγγελείς μαζί με το επιστημονικό προσωπικό ξεψαχνίζουν τους φακέλους.

Οι αρχές ζητούν τα πόθεν έσχες του δημοσιογράφου για να διαπιστώσουν αφενός το περιεχόμενο και αφετέρου αν ήταν υπόχρεος υποβολής και μέχρι πότε, ενώ παράλληλα ερευνούν, μέσω των φορολογικών δηλώσεων που στην 20ετία αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια, δηλωθέντα εισοδήματα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει φοροδιαφυγή. Επιπλέον αναζητούν μέσω στοιχείων που θα το αποδεικνύουν, αν ήταν πράγματι φορολογικός κάτοικος Μονακό από το 2016.

Τι λέει ο Θ. Μαντάς για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Ο δικηγορος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Θεόδωρος Μαντάς, σημειώνει ότι η φορολογική αρχή έχει υποχρέωση να αποδείξει ότι δεν ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, εφόσον το αμφισβητεί. «δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδίωξη της εντολέως μου για να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο στην Ελλάδα, αν η φορολογική αρχή εναντιώνεται στην θέση του ότι είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού… Η νομοθεσία με συγκεκριμένο τρόπο προσδιορίζει πώς ένας πολίτης μπορεί να αναγνωριστεί ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Μαντάς για περιουσία Τράγκα

dikastiko

Πόσο αξίζει η περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Τα ποσά που έχουν δημοσιοποιηθεί ως περιουσία του Γιώργου Τράγκα, αναφέρονται σε συνολική αξία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, τραπεζικές καταθέσεις και ακίνητα με αντικειμενική αξία 23 εκατομμυρίων αλλά πενταπλάσια εμπορική, καθώς και σε θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο, ακόμα και ράβδοι χρυσού.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά τα ποσά αυτά είναι δυσθεώρητα αλλά η θέση της Μαρίας Καρρά είναι άλλη. «Τα ποσά είναι κατά πολύ υποδεέστερα στην την πραγματικότητα, είναι η θέση της κας Καρρά. Επίσης είναι απολύτως ευθυγραμμισμένα με τα πόθεν έσχες», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Περιουσία Τράγκα

ΚΕΛΑΝ

Το “φρένο” του ΣΔΟΕ

Όπως είχε γράψει και το dikastiko.gr, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι 19 χρόνια πριν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είχαν διαπιστώσει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Το γιατί πάγωσαν οι έλεγχοι είναι μια ,κατά κοινή ομολογία, εύλογη απορία που διατύπωσε  ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ εκείνη την περίοδο.

«Το 2003 από το ΣΔΟΕ έγινε έλεγχος στις επιχειρήσεις του κ. Τράγκα. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις ΦΠΑ και ΦΜΥ, οι οποίες μαζί με τις υπερημερίες έφθασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης είχαμε διαπιστώσει αγορά, μέσω offshore εταιρείας, βίλας στην Βόρεια Κέρκυρα, η οποία απεδείχθη ότι ήταν ιδιοκτησίας του κ. Τράγκα. Ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ελέγχους «Πόθεν έσχες» και απόκρυψης εισοδήματος, οι οποίοι με τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρηση μου, δεν προχώρησαν. Εκφράζω την απορία μου, ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι μετά θάνατον», είπε ο Δημήτριος Μπαντζελής, πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Σημειώνεται επίσης ότι η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ήδη δεσμεύσει ήδη την προσωπική περιουσία της κ. Καρρά, καθώς και δυο ακόμα συνεργατών του δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ