Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Τράγκας: Γιατί “πάγωσαν” οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή το 2004 – Στο μικροσκόπιο των αρχών η εταιρεία του στη Μεγάλη Βρετανία

Ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του, εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, Έλληνας γεννημένος το 1949, με μόνιμη κατοικία το Μονακό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Τράγκας: Γιατί “πάγωσαν” οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή το 2004 – Στο μικροσκόπιο των αρχών η εταιρεία του στη Μεγάλη Βρετανία fb

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, με τις αποκαλύψεις για τα ακίνητα και τις καταθέσεις του να είναι συνεχής. Πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και η εταιρεία του εκδότη-δημοσιογράφου στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του, εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, Έλληνας γεννημένος το 1949, με μόνιμη κατοικία το Μονακό. Ο Δημήτριος Μπαντζελής, πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, μίλησε στο Mega για τους ελέγχους που έγιναν επί των ημερών του αλλά δεν συνεχίστηκαν όταν εκείνος αποχώρησε.

«Εμείς ετοιμαζόμασταν να τον καλέσουμε για φοροδιαφυγή όπου όμως μας πρόλαβαν οι εκλογές του Μαρτίου του 2004 και το πράγμα έμεινε έτσι δεν προχώρησε από τους διαδόχους μου», είπε.

Περιουσία Τράγκα

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Την ίδια ώρα, στις έρευνες για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα μπαίνει και η Μεγάλη Βρετανία. Στο Σάουθ Γούντφορντ είναι η έδρα της εταιρείας που είχε ο Γιώργος Τράγκας και η οποία φέρεται να έκανε τις αγοραπωλησίες των ακινήτων στην Κέρκυρα που μελετάει η Αρχή για το ξέπλυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το κτίριο φέρονται να έχουν ως έδρα συνολικά 141 εταιρίες, αφού είναι στην ουσία ένα γραφείο που εξυπηρετεί τους πελάτες του ως νόμιμη φορολογική έδρα για τις αρχές.

Ο Γιώργος Τράγκας στο επίσημο έγγραφο εμφανίζεται ως δημοσιογράφος Έλληνας, γεννημένος το 1949, με μόνιμη κατοικία το Μονακό και ενεργός διευθυντής της εταιρίας από τις 30 Μαρτίου 2017.

Στην εταιρεία συμμετοχή φαίνεται να έχουν και άλλα πρόσωπα, από την Κύπρο και την Αγγλία.

«Μάθαμε ότι ήταν ιδιοκτήτης μίας παραθαλάσσιας βίλας στην Κέρκυρα, στην Βόρεια Κέρκυρα, όπου ψάξαμε και βρήκαμε ότι αυτή η βίλα ανήκε σε μία offshore εταιρεία ονόματι από ότι θυμάμαι Marigold και μάθαμε μέσω από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ότι υπήρχε μία διαδικασία ότι η offshore εταιρεία αυτή ήταν δικών του συμφερόντων», δήλωσε ο πρώην γ.γ. του ΣΔΟΕ.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα αγγίζει τα 140 εκατ. ευρώ

«Η αλήθεια είναι ότι και εμείς γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών για την περιουσία, μέσα από τα ΜΜΕ. ΔΕΝ Έχουμε εικόνα ή επίσημη ενημέρωση. Επίσημη ενημέρωση έχουμε για μία διαθήκη που συνετάχθη το 2018 και αφορά συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία. Είναι αυτά ου έχουν δει το φως της δημοσιότητας για διαμερίσματα στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στην Ελλάδα», είπε στο Mega ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός.

«Πριν τον θάνατο του, εκτιμούσα ότι η περιουσία του ήταν γύρω στα 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα το όρισμα τοποθετείται ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων είναι περίπου στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Για να μην υπάρχει παρανόηση οι αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές, στην Ευρώπη ταυτίζονται δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε.

Δεν έπαιρνε μισθό ο Γιώργος Τράγκας, ήταν αυτοχρηματοδοτούμενος, είχε επιχειρήσεις και κέρδη. Έχει υψηλά εισοδήματα από πριν. Να δούμε τις πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει και μετά θα δούμε τι έχει συμβεί. Μπορεί κάποιος να είχε έσοδα το 2005, εάν τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιεί με συγκεκριμένους τρόπους, μπορεί να τα διπλασιάζει. Πρέπει να αξιολογηθούν όλα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγαπηνός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ