Γιώργος Τράγκας: Οι ελληνικές αρχές ταξιδεύουν σε Γαλλία και ΗΠΑ για να καταγράψουν την περιουσία του – “Κλειδί” οι ράβδοι χρυσού

Οι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα, έχουν διαλέξει διαφορετικούς δρόμους μετά την αποποίηση της κληρονομιάς από τον μικρότερο γιο του Φρέντυ.

NEWSROOM
Γιώργος Τράγκας: Οι ελληνικές αρχές ταξιδεύουν σε Γαλλία και ΗΠΑ για να καταγράψουν την περιουσία του – “Κλειδί” οι ράβδοι χρυσού

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, καθώς μετά τον θάνατό του και το άνοιγμα της διαθήκης του οι αρμόδιες αρχές, όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, πραγματοποιούν έρευνες για την ανάδειξη τυχόν διάπραξης ποινικών εγκλημάτων που θα προκύψουν ως βασικό αδίκημα για το – κατά την αρχή ξεπλύματος- μαύρο χρήμα.

Αρχικά υπήρχε προβληματισμός για πιθανό “παραθυράκι” που θα μπορούσε να “αφοπλίσει” την ελληνική Δικαιοσύνη, ωστόσο το ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος να θεωρούνταν φορολογικός κάτοικος Μονακό, κάτι που θα εμπόδιζε τους ελέγχους στην περιουσία του, απορρίπτεται. Ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδας που σημαίνει ότι φορολογείτο στην Ελλάδα, συνεπώς η περιουσία τόσο στη χώρα όσο και εκτός τίθεται από την εξέταση των Αρχών.

Σύμφωνα με το Mega, το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ταξίδια σε Γαλλία και ΗΠΑ, προκειμένου να γίνει επιτόπια διαπίστωση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου, ενώ έρευνες γίνονται και γύρω από τις 10 ράβδους χρυσού που έχουν βρεθεί σε τραπεζική θυρίδα στο εξωτερικό, καθώς η απόκτησή τους θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η αναζήτηση εγγράφων που θα δικαιολογούν την κατοχή τους από τον δημοσιογράφο.

ΚΕΛΑΝ

Η περιουσία του Γ. Τράγκα διχάζει τους κληρονόμους

Οι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα, έχουν διαλέξει διαφορετικούς δρόμους μετά την αποποίηση της κληρονομιάς από τον μικρότερο γιο του, Φρέντυ. Δικαίωμα στην περιουσία έχουν πλέον η σύζυγος του δημοσιογράφου και ο μεγαλύτερος γιος του, Γιάννης Τράγκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Καρρά, η οποία μέσω της δικηγόρου της έχει δηλώσει πως βρίσκεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, βρίσκεται αντιμέτωπη και με τη δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων.

Φλωράτος (πρώην ΣΔΟΕ): “Να ανησυχούν κι άλλοι, αν υπάρχει συναίνεση σε απόκτηση παράνομης περιουσίας”

Στη υπόθεση για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα αναφέρθηκε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος, εξηγώντας πως, «όσοι υποβάλλουν πόθεν έσχες, υποβάλλουν και φορολογική δήλωση και Ε9».

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο κύριος Φλωράτος απάντησε στο  ερώτημα για το αν κάποιος που υποβάλλει πόθεν έσχες είναι υποχρεωμένος να δηλώνει περιουσία που έχει στο εξωτερικό.

fb

Η απάντηση ήταν «βεβαίως», εξηγώντας πως υποβάλλονται στη δήλωση εισοδήματα, ακίνητα και κεφάλαια που έχουν αποκτηθεί και στο εξωτερικό.

Όπως και στην περίπτωση Τράγκα, ο οποίος είχε περιουσία σε τρίτες χώρες, ο πρώην επικεφαλής της ΣΔΟΕ, ξεκαθάρισε πως, εκτός 4-5 «παραδείσων» όλες οι άλλες χώρες δίνουν στοιχεία, έστω και με καθυστέρηση. «Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, δίνουν άμεσα στοιχεία», συμπλήρωσε.

«Η δήλωση πόθεν έσχες, περιλαμβάνει τη σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα», είπε, σημειώνοντας πως η σύζυγος θα πρέπει να αποδεχθεί την κάθε σελίδα του πόθεν έσχες του συζύγου της, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να το κάνει.

«Αυτοί που έχουν συναινέσει με την απόκτηση της περιουσίας, με μη νόμιμο τρόπο, θα πρέπει να ανησυχούν πολύ, γιατί όταν φτάσουμε στο σημείο να εξεταστούν, θα έχουμε στοιχεία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ