Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Γλυκά Νερά: Ο ιπτάμενος ήταν τελικά ο δολοφόνος – Το ψυχρό θέατρο και η αυλαία με την ομολογία – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Ακόμη και μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη πως ο ίδιος δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν, επιχειρεί τώρα να βάλει μπροστά το 11 μηνών παιδί για την πράξη του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γλυκά Νερά: Ο ιπτάμενος ήταν τελικά ο δολοφόνος – Το ψυχρό θέατρο και η αυλαία με την ομολογία – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μετά την παράσταση, που έδωσε επί ένα και πλέον μήνα, ο πιλότος μετά την αποκάλυψη των αστυνομικών αρχών για το έγκλημα βάσει του οποίου συνελήφθη, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκκρεμεί η απολογία ενώπιον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη, τώρα ζητάει συγγνώμη και δηλώνει πως όλα τα έκανε για το παιδί του.

Γλυκά Νερά: Ο ιπτάμενος ήταν τελικά ο δολοφόνος - Το ψυχρό θέατρο

Δηλώνοντας εξακολουθητικά συντετριμμένος και ζητώντας συγγνώμη από όσους παραπλάνησε και ειδικά τους αστυνομικούς, ο δράστης ανέφερε: «Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδια και τον πατέρα της». Ωστόσο, το κρίσιμο δίωρο που σχεδίασε το σκηνικό του θανάτου της 20χρονης Καρολάιν και έφτιαξε το σενάριο της ληστείας, το παιδί δεν υπήρχε στο κάδρο.

Για την ακρίβεια το… έκανε μέρος του σκηνικού βάζοντας το δίπλα στη νεκρή μητέρα του, που επί 37 ημέρες κατά τις καταθέσεις που έδινε υπεύθυνοι ήταν οι δολοφόνοι – ληστές μέχρι πριν από λίγα 24ωρα να αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος τη σκότωσε και άφησε τη μικρή του κόρη δίπλα της.

«Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».

Η «πατρική» φροντίδα

Όπως μάλιστα ανέφερε στην απολογία του η συμπεριφορά της αδικοχαμένης Καρολάιν άλλαξε με τη γέννηση του παιδιού. «Έγινε επιθετική. “Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω” και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τιναζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει» κατέθεσε.

«Τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κουνούσα. Μάταια» είπε. Γλυκά Νερά: Ο ιπτάμενος ήταν τελικά ο δολοφόνος - Το ψυχρό θέατρο

Τι δήλωσε στην απολογία του

«Ενώ ήμουν με τη Λυδία και έπαιζα μαζί της στον καναπέ, πήγε να πέσει από τον καναπέ και τότε έκανα μία κίνηση να την αρπάξω για να μην πέσει. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση μου αυτή ήταν λίγο άγαρμπή και η Λυδία φοβήθηκε και άρχισε να κλαίει. Η Καρολάιν ήρθε προς το μέρος μας και ξεκίνησε να μου φωνάζει. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε εκείνη τη στιγμή, φεύγοντας όμως από το καθιστικό για να ανέβει στην κρεβατοκάμαρα θυμάμαι ότι μου είπε: «δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δύο». Φυσικά και δεν έδωσα καμία σημασία, γιατί ήξερα ότι δεν ήταν ο εαυτός της και ότι το είπε πάνω στα νεύρα της. Την τελευταία φορά που ανέβηκα με τη μικρή στην αγκαλιά μου η Καρολάιν προσπαθούσε να κοιμηθεί». Γλυκά Νερά: Ο ιπτάμενος ήταν τελικά ο δολοφόνος - Το ψυχρό θέατρο

Στην κατάθεσή του αναφέρει: «Πήγα λοιπόν και έβαλα την μικρή δίπλα της για να κοιμηθούμε όλοι μαζί. Άφησα την Λυδία η Καρολάιν άνοιξε τα μάτια της άρχισε να μου φωνάζει επειδή της έφερα τη μικρή και δεν την άφηνε να κοιμηθεί. Η μικρή ξύπνησε. Τότε η Καρολάιν πάνω στα νεύρα της έπιασε το μωρό με τα δυο της χέρια και το πέταξε με δύναμη μέσα στο λίκνο».

Επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Καρολάιν

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πιλότος κατά την ομολογία του επιχείρησε να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στη σύζυγό του, η οποία με τις αντιδράσεις της τον έκανε να «θολώσει» όπως υποστήριξε αρχικά. Και για άλλη μία φορά επικαλέστηκε το παιδί. «Λέγοντας κάτι του στυλ σου είπα ότι δεν την θέλω εδώ. Πήρα αγκαλιά το μωρό και είπα στην Καρολάιν είσαι με τα καλά σου; Χτυπάς τη μικρή και αυτή μου απάντησε κάτι του στυλ «ότι γουστάρω θα κάνω, ότι θέλω θα κάνω». Πήρα την μικρή κάτω και κοιμήθηκε στον καναπέ. Το σκεφτόμουν και έλεγα από μέσα μου αν το έκανε αυτό τώρα που είμαι και εγώ μπροστά, αν λείπω, τι θα της κάνει, θα την σκοτώσει θα; Αυτό δεν μπορούσε να μου φύγει από το μυαλό. Ανέβηκα ακόμη μία φορά στην κρεβατοκάμαρα για να κάνω μία τελευταία προσπάθεια. Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου» δήλωσε. Γλυκά Νερά: Ο ιπτάμενος ήταν τελικά ο δολοφόνος - Το ψυχρό θέατρο

Ποιος θα πάρει την επιμέλεια του παιδιού

Την ίδια ώρα, το «μέλλον» της ενός έτους Λυδίας ερευνά η εισαγγελία ανηλίκων Αθηνών όπως έγραψε το dikastiko.gr. Συμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία, έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών η οποία βάση του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Μάλιστα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η σχετική έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και να καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο για την ώρα διαμένει στην πατρική κατοικία του πιλότου. Γλυκά Νερά: Η Εισαγγελία αποφασίζει την τύχη του βρέφους της Καρολάιν

Σημειώνεται, ότι το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα ορίζει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ