Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Γνωστή δικηγόρος καλείται σε απολογία για “κακουργηματική απάτη” και “απιστία δικηγόρου” – Φέρεται να εισέπραξε 126.800 ευρώ για να σταματήσει πλειστηριασμό που… είχε ήδη γίνει

Ο επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε και υπέστη συνολική ζημία 214.800 ευρώ. Έλαβε διαβεβαίωση πως μπλοκαρίστηκε ο πλειστηριασμός σπιτιού της συζύγου του, ο οποίος όμως έγινε κανονικά. Το έμαθαν από το δικαστικό επιμελητή που πήγε να τους βγάλει από το σπίτι!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γνωστή δικηγόρος καλείται σε απολογία για “κακουργηματική απάτη” και “απιστία δικηγόρου” – Φέρεται να εισέπραξε 126.800 ευρώ για να σταματήσει πλειστηριασμό που… είχε ήδη γίνει freepik

Σε απολογία ενώπιον ανακριτή καλείται γνωστή δικηγόρος που φέρεται να διέπραξε μία απίστευτη απάτη-μαμούθ με οικονομική ζημία 214.800 ευρώ σε βάρος πελατών της, όταν ανέλαβε υπόθεση πλειστηριασμού ακινήτου, διαβεβαιώνοντας τους πως η διαδικασία «πάγωσε» και τους ενημέρωνε μάλιστα για τις επόμενες κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Με τη μόνη διαφορά πως όπως απεδείχθη όχι μόνον ο πλειστηριασμός δεν σταμάτησε, αλλά οι ιδιοκτήτες του ακινήτου βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν δικαστικός επιμελητής τους χτύπησε την πόρτα και τους ανακοίνωσε ότι εντός ολίγων ημερών πρέπει να αποχωρήσουν από την οικία τους.

Τότε, ανακάλυψαν την πλεκτάνη της δικηγόρου καθώς όπως αναφέρουν σύμφωνα με όσα τους είπε ο δικαστικός επιμελητής, εκείνη γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως ο πλειστηριασμός είχε διενεργηθεί και μάλιστα ήταν σε επαφή με τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας που απέκτησε το ακίνητό τους.

«Τότε πλέον αντιληφθήκαμε ότι είχαμε πέσει θύματα απάτης από την αντίδικο, στην οποία τηλεφωνήσαμε αμέσως και η οποία με θρασύτητα επανέλαβε τα περί λάθους!» σημειώνουν οι ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει μήνυση κατά της δικηγόρου διεκδικώντας τουλάχιστον τα ποσά που δαπάνησαν στο πλαίσιο της εκπροσώπησής της.

«Εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη που της έδειξα, η αντίδικος τέλεσε εις βάρος μου το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης, καθώς με έπεισε να της καταβάλω το ανωτέρω τεράστιο χρηματικό ποσό, και επιπλέον, δίχως ίχνος ηθικής και κατά τρόπο που δεικνύει την ένταση του εγκληματικού δόλου της, με έβαλε να αγοράσω τα ακίνητα της συζύγου μου και να υποβληθώ στις ανωτέρω υπέρογκες δαπάνες, ενώ γνώριζε ότι τα ακίνητα είχαν εκπλειστηριασθεί ήδη από την 17.12.2021 και ως εκ τούτου δεν χρειαζόταν να υποβληθώ στις ανωτέρω δαπάνες (φόροι, αμοιβή συμβολαιογράφου, έξοδα μεταγραφής κλπ)!» αναφέρει ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του ακινήτου.

«Η ανωτέρω συμπεριφορά απάδει όχι μόνον προς δικηγόρο, αλλά προς οποιονδήποτε άνθρωπο και αποδεικνύει ότι η αντίδικος είναι κακοποιό στοιχείο, που δεν ορρωδεί προ ουδενός, προκειμένου να ικανοποιήσει τους εγκληματικούς σκοπούς της» σημειώνει στη μηνυτήρια αναφορά του.

«Απαγορευτικό» μητέρας στον πρώην σύζυγο

freepik

Σε απολογία για απάτη-μαμούθ γνωστή δικηγόρος: “Διέθετε υψηλές γνωριμίες”

Όλα ξεκίνησαν όταν αρχές Δεκεμβρίου του 2021 ο σύζυγος της οικογένειας της οικίας που ανήκε στη γυναίκα του αποτάθηκε στη δικηγόρο, η οποία – όπως λέει – «με διαβεβαίωσε ότι θα προέβαινε στις κατάλληλες νομικές ενέργειες προκειμένου να αναβάλει τον πλειστηριασμό, ενώ, ακόμη, ότι διέθετε τις νομικές γνώσεις και εμπειρία, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στις νομικές ενέργειες που απαιτούνταν για να τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές της συζύγου μου, προκειμένου η τελευταία να απαλλαγεί οριστικά από το άγχος που αυτές της προκαλούσαν και τον κίνδυνο απώλειας της περιουσίας της».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως εξειδικεύεται σε τραπεζικά ζητήματα και ότι έχει χειρισθεί πολλές αντίστοιχες υποθέσεις οφειλετών, με επιτυχή αποτελέσματα, ενώ διέθετε υψηλές γνωριμίες με τραπεζικά στελέχη και funds, που θα βοηθούσαν την επιτυχή έκβαση των νομικών ενεργειών της.

«Τα αυτά επανέλαβε η αντίδικος και στη σύζυγό μου, σε συνάντηση που είχαν μαζί την επομένη ημέρα της δικής μου συνάντησης μαζί της, οπότε η σύζυγός μου, πεισθείσα, της έδωσε εντολή να αναλάβει την υπόθεσή της. Ως προκαταβολή, η αντίδικος ζήτησε το ποσό των 20.000 ευρώ, το οποίο της κατέβαλα τοις μετρητοίς τη μεθεπόμενη ημέρα της αρχικής συνάντησής μας. Τα χρήματα αυτά, όπως μου ανέφερε, θα καταβάλλονταν κατά το μέγιστο μέρος τους στην τράπεζα, προκειμένου να ανασταλεί ο πλειστηριασμός, εκείνη δε θα κρατούσε ένα ποσό της τάξης των 3.000 ευρώ, ως αμοιβή».

Επιβολή επιτοκίου σε δανειολήπτη

freepik

Οι διαβεβαιώσεις για αναστολή του πλειστηριασμού

Όπως επισημαίνεται στη μήνυση, «έχοντας πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις της αντιδίκου ότι τα ακίνητα της συζύγου μου δεν πρόκειται να εκπλειστηριασθούν, το μεσημέρι της ημέρας του  πλειστηριασμού (17.12.2021) τηλεφωνήσαμε στην αντίδικο με τη σύζυγό μου, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι ο πλειστηριασμός είχε ανασταλεί».

Μετά την εξέλιξη αυτή η οικογένεια ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τη δικηγόρο για τις επόμενες νομικές ενέργειες ώστε να ρυθμιστεί οριστικώς το ζήτημα των οφειλών.

«Περί τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους (σ.σ. 2022), η αντίδικος, προκειμένου, όπως μας είπε, να προστατευθεί οριστικώς η ακίνητη περιουσία της συζύγου μου, μας συνέστησε να λάβει χώρα δια πωλήσεως μεταβίβαση των ακινήτων της συζύγου μου προς εμένα. Με τον τρόπο αυτό, μας διαβεβαίωσε ότι θα αποτρεπόταν οριστικά ο κίνδυνος του πλειστηριασμού, καθώς τα ανωτέρω ακίνητα θα ανήκαν πλέον σε διαφορετικό πρόσωπο και έτσι η τράπεζα ή κάποιος τρίτος δεν θα μπορούσαν να επισπεύσουν πλειστηριασμό αυτών».

Έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στην αντίδικο, η οποία είχε «επιτύχει» την αναστολή του πλειστηριασμού, προχώρησε και η διαδικασία μεταβίβασης που είχε στην κατοχή της η σύζυγος προς τον άνδρα της. Προκειμένου να γίνει αυτό θα έπρεπε να εκδοθεί φορολογική ενημερότητα της συζύγου η οποία βαρυνόταν με οφειλές προς το Δημόσιο, απότοκες στο μεγαλύτερο μέρος τους των χρεών του πρώην συζύγου της, με τον οποίον επί έτη υπέβαλλαν κοινή φορολογική δήλωση και ως εκ τούτου θεωρείτο συνοφειλέτρια.

Σε απολογία γνωστή δικηγόρος: Η καταβολή 126.800 ευρώ και ο δικαστικός επιμελητής

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από τον σύζυγο «καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από τη γνωριμία μας με την αντίδικο μέχρι και τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, κατέβαλα σταδιακά σ’ αυτήν το συνολικό ποσό των 126.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των 20.000 ευρώ, που της είχα καταβάλει προ του πλειστηριασμού».

Κατά τους ισχυρισμούς της, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού διέθεσε για την τακτοποίηση των οφειλών της συζύγου μου, ενώ ένα μικρό μέρος αποτελούσε την αμοιβή της για τις νομικές ενέργειές της, στις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι συμπεριλαμβανόταν και η κήρυξη της συζύγου μου σε πτώχευση, ως επιπλέον μέτρο εξασφάλισης και προστασίας της περιουσίας της.

Παρά τις ενέργειες αυτές, στις αρχές Μαΐου του 2022 ήρθε η έκπληξη όταν η σύζυγος του καταγγέλλοντος δέχθηκε επίσκεψη στην οικία τους από δικαστικό επιμελητή.

Στην εύλογη απορία της για το λόγο της επίσκεψής του, ο δικαστικός επιμελητής την ενημέρωσε ότι η οικία της είχε εκπλειστηριασθεί την 17.12.2021 και ότι εντός ολίγων ημερών θα έπρεπε να αποχωρήσει από αυτήν, αναλαμβάνοντας τα προσωπικά της αντικείμενα!

«Έντρομη η σύζυγός μου με ενημέρωσε αμέσως και μαζί την αντίδικο, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο περί λάθους και ότι ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει» αναφέρεται.

Την ίδια κιόλας ημέρα, η αντίδικος τους κάλεσε τηλεφωνικώς και διαβεβαίωσε ότι την ενημέρωσαν από την τράπεζα πως «είχε γίνει λάθος» και ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχούν.

Το επόμενο… χτύπημα ήρθε στις 27 Μαΐου 2022, όταν εκ νέου ο δικαστικός επιμελητής τους επισκέφθηκε, τους έδειξε το εκτελεστό απόγραφο και έθεσε προθεσμία ολίγων ωρών, προκειμένου να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενά τους και να αποχωρήσουν.

«Από τον ανωτέρω δικαστικό επιμελητή, ο οποίος συνέταξε την υπ’ αριθμ. 3034/27.5.2022 έκθεση βιαίας αποβολής και εγκατάστασης, ενημερωθήκαμε ότι τα ακίνητα της συζύγου μου είχαν ήδη εκπλειστηριασθεί από την 17.12.2021, είχαν δε κατακυρωθεί στην υπερθεματίστρια ετερόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία … αντί ποσού 760.000 ευρώ! Μάλιστα, όπως μας είπε ο ανωτέρω δικαστικός επιμελητής, η αντίδικος γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως ο πλειστηριασμός είχε διενεργηθεί και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τον ανωτέρω νόμιμο εκπρόσωπο της υπερθεματίστριας, τον οποίον παρακαλούσε να καθυστερήσει την αποβολή, επειδή δήθεν η σύζυγός μου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας!».

Bολές μειοψηφίας ΕνΔΕ

Freepik

Η οικονομική ζημία

«Από τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις της αντιδίκου (απάτη ως προς εμένα), έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημία, δεδομένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, όλα τα ανωτέρω ποσά κατέβαλα εξ ιδίων, προκειμένου να βοηθήσω τη σύζυγό μου» αναφέρει ο μηνυτής. Ειδικότερα σημειώνει πως:

Συνολικό ποσό 126.800 ευρώ κατέβαλα στην αντίδικο, όπως η ίδια αναγνώρισε, προκειμένου αυτή να αναστείλει τον πλειστηριασμό της 17.12.2021 και να προβεί στην τακτοποίηση των οφειλών της συζύγου μου.

Συνολικό ποσό 89.708,64 ευρώ κατέβαλα προς το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου η σύζυγός μου να λάβει φορολογική ενημερότητα και να μεταβιβάσει προς εμένα τα ανωτέρω ακίνητά της.

Ως προς το ανωτέρω ποσό, σημειώνεται ότι αυτό κατέβαλα κυριολεκτικά άνευ λόγου, καθώς οι δυνάμει του ανωτέρω αγοραπωλητηρίου συμβολαίου μεταβιβασθείσες σ’ εμένα οριζόντιες ιδιοκτησίες, που με έπεισε να αγοράσω η αντίδικος, είχαν ήδη εκπλειστηριασθεί από την 17.12.2021, γεγονός που γνώριζε η αντίδικος, ενώ είναι βέβαιο ότι το Ελληνικό Δημόσιο, θα είχε λάβει από το εκπλειστηρίασμα το ανωτέρω ποσό που όφειλε η σύζυγός μου. Και τούτο διότι τα ακίνητα της τελευταίας εκπλειστηριάσθηκαν αντί ποσού 760.000 ευρώ και δυνάμει του συνδυασμού των διατάξεων των άρθρων 975 παρ. 5 και 977 παρ. 3 ΚΠολΔ, το Ελληνικό Δημόσιο δικαιούτο να λάβει ποσοστό 25% επί του πλειστηριάσματος ήτοι ποσό 190.000 ευρώ, το οποίο και μετά βεβαιότητας θα ελάμβανε λόγω του ύψους του πλειστηριάσματος.

-Ποσό 3.259 ευρώ κατέβαλα, ως συμβολαιογραφική αμοιβή, για τη σύνταξη του ανωτέρω συμβολαίου.

-Ποσό 3.500 ευρώ κατέβαλα στην αντίδικο για τη μεταγραφή και καταχώριση του ανωτέρω συμβολαίου.

Επομένως, η οικονομική ζημία μου ανήλθε στο συνολικό ποσό των (126.800 + 89.708,64 + 3.259 + 3.500 =) 223.267,64 ευρώ, το οποίο, μετά την καταβολή εκ μέρους της αντιδίκου του ποσού των 8.600 ευρώ, ανέρχεται πλέον σε (223.267,64 – 8.600 =) 214.667,64 ευρώ.

Σε απολογία για απάτη-μαμούθ γνωστή δικηγόρος: Μόλις 53.600 ευρώ επέστρεψε

Τις επόμενες ημέρες, ο σύζυγος της οικογένειας άρχισε να οχλεί τη δικηγόρο με σκοπό -τουλάχιστον- την επιστροφή των χρημάτων που της είχα καταβάλει. «Λόγω των επανειλημμένων οχλήσεών μου, η αντίδικος αναγνώρισε εν τέλει ότι μου οφείλει το ανωτέρω ποσό και την 6.6.2022 μου εγχείρισε την υπό ιδία ημερομηνία υπεύθυνη δήλωσή της προς εμένα, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής της, το περιεχόμενο της οποίας έχει επί λέξει ως εξής:

‘’Το δοθέν ποσό των 126.800 ευρώ (εκατόν είκοσι έξι οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ) από τον κύριο … για τακτοποίηση δανειακών οφειλών και υποχρεώσεων που αφορούσαν το ακίνητο επί της οδού … θα επιστραφεί εις το ακέραιο και τμηματικά στο λογαριασμό του … έως την 30.06.2022 (τριακοστή Ιουνίου 2022)’’».

Ωστόσο, έκτοτε και παρά την παρέλευση της ανωτέρω ημερομηνίας, η αντίδικος φέρεται να έχει καταβάλει μόλις 53.600 ευρώ και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα τον «βομβαρδίζει δε σχεδόν καθημερινά με μηνύματα (sms), με τα οποία υπόσχεται κάθε φορά και διαφορετική καταληκτική ημερομηνία εξόφλησής μου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ