Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Γρ. Δημητριάδης: Αγωγές αποζημίωσης για τα δημοσιεύματα εμπλοκής του στο σύστημα παρακολούθησης

Η άμεση αντίδραση του δικηγόρου μετά την παραίτησή του από το γραφείο του πρωθυπουργού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γρ. Δημητριάδης: Αγωγές αποζημίωσης για τα δημοσιεύματα εμπλοκής του στο σύστημα παρακολούθησης eurokinissi

Απεμπλοκή από οποιαδήποτε υπόθεση για την οποία έχει καταγγελθεί βάσει δημοσιευμάτων επιχειρεί ο παραιτηθείς πλέον γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε αγωγές αποζημίωσης προς μέσα ενημέρωσης, που τον εμφάνιζαν να… κινεί τα νήματα για τη χρήση του παράνομου λογισμικού υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Γρηγόρης Δημητριάδης

eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δημητριάδης προχώρησε σε αγωγή 150.000 ευρώ στους Reporters United και τους δημοσιογράφους Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο.

«Μόλις λάβαμε αγωγή από τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε πρώτη ανάγνωση, 150.000 ζητάει από το Reporters United και από τους συντάκτες της έρευνας Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, συν αρκετά ακόμα αν δεν ανακαλέσουμε το δημοσίευμα» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χριστόφορος Κάσδαγλης.

Όπως αναφέρεται, αγωγή έφτασε και στα γραφεία της «Εφ.Συν.» αγωγή, με την οποία ζητάει ανάκληση του δημοσιεύματος της Πέμπτης (04/08/2022: Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator) και, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί η εφημερίδα, αξιώνει αποζημίωση 250.000 ευρώ.

Γρηγόρης Δημητριάδης: Αγωγή και στον Θ. Κουκάκη

Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης έκανε αγωγή και στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη ζητώντας αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αν δεν αποσύρει από τον λογαριασμό στο Twitter τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτόν και συνδέονται με το θέμα των υποκλοπών.

«Ενώ το Κράτος Δικαίου πλήττεται βάναυσα με τις συνεχόμενες αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και την ανεξέλεγκτη χρήση του Predator, ο πρώην Γ.Γ. του Πρωθυπουργού @grigoris_d θεώρησε δόκιμο, την ίδια μέρα της παραίτησης του να μου επιδώσει αγωγή» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Σημειώνεται πως  την – κατα τους ισχυρισμούς- τυχόν σχέση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα του  πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του κακόβουλου λογισμικού Predator, με το οποίο παγιδεύτηκε το κινητό του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσίευσε έρευνα του Reporters United και της «ΕφΣυν».

Ειδικότερα, το ρεπορτάζ με τίτλο «Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator» αποτελεί συνέχεια της έρευνας που αναφερόταν  σε επιχειρηματικές συναλλαγές μεταξύ του κ. Δημητριάδη, ενώ ήταν στέλεχος στο Μαξίμου, με πρόσωπα και εταιρείες που εμφανίζονται να συνδέονται έμμεσα με την υπόθεση των υποκλοπών. Ο ίδιος σε απάντησή του ανέφερε πως όλες οι εμπορικές συναλλαγές ήταν απολύτως σύννομες χωρίς να υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο και αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχέση με υπόθεση υποκλοπών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ