Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: “Γιατί έχει καταγραφεί μόνο η τελευταία μαχαιριά;” – Τι λέει για τα βίντεο ντοκουμέντο η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα – ΒΙΝΤΕΟ

«Έχει ζητηθεί υλικό από όλες τις κάμερες της γειτονιάς. Έχω ζητήσει από την ανακρίτρια να κατασχεθεί και όλο το υλικό των καμερών του ΑΤ», τόνισε η Έλενα Τζούλη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: “Γιατί έχει καταγραφεί μόνο η τελευταία μαχαιριά;” – Τι λέει για τα βίντεο ντοκουμέντο η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα – ΒΙΝΤΕΟ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα, Έλενα Τζούλη μιλά για τις υποψίες της οικογένειας ότι τα βίντεο ντοκουμέντο από την γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, είναι παραποιημένα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε ανακοίνωση θέλοντας να καταρρίψει τους ισχυρισμούς ότι το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία.

Ειδικότερα ανέφερε ότι «προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο».

«Η κάμερα καταγράφει την τελευταία θανατηφόρα μαχαιριά και όχι οι προηγούμενες τέσσερις», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Έλενα Τζούλη.

Διατύπωσε τις αμφιβολίες της για τον τρόπο λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας  και είπε σχετικά «Το κορίτσι δεν έκανε ούτε βήμα, γιατί δεν καταγράφηκαν οι προηγούμενες μαχαιριές» και επεσήμανε ότι, «το υλικό που πήρα δεν άνοιγαν τα βίντεο κι εκείνη είχε δυσκολία να τα ανοίξει».

«Αν ήταν όλες οι μαχαιριές (σ.σ στο οπτικό υλικό), θα είχε καταφανεί η ολιγωρία του φρουρού και των αστυνομικών που έδιωξαν την Κυριακή», συμπλήρωσε η συνήγορος της οικογένειας

Και κατέληξε, «Ζήτησα εγγράφως από την τακτική ανακρίτρια να διερευνηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να φτάσει το υλικό στις Αρχές, η οποία έχει σοβαρότατους προβληματισμούς και ζητήσαμε να διαταχθεί άμεση κατάσχεση του υλικού όλων των καμερών του Αστυνομικού τμήματος κι όχι επιλεκτικά συγκεκριμένα λεπτά από συγκεκριμένες κάμερες».

Τέλος, ζητήθηκε υλικό από τις κάμερες όλων των καταστημάτων της γειτονιάς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ