Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Γυναικοκτονίες: “Επικίνδυνη η εξοικείωση με το έγκλημα, λέει η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά – BINTEO

Σε οικογενειακά περιβάλλοντα με περιστατικά βίας οι γυναίκες, που ενδεχομένως θέλουν να εγκαταλείψουν το εχθρικό περιβάλλον που διαβιούν να μην ανακοινώνουν την αποχώρησή τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γυναικοκτονίες: “Επικίνδυνη η εξοικείωση με το έγκλημα, λέει η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά – BINTEO youtube

Συγκλονίζει τη χώρα η νέα γυναικοκτονία στο Κουκάκι όπως έγραψε το dikastiko.gr την ώρα που η ελληνική κοινωνία στον καιρό της πανδημίας βλέπει τα περιστατικά βίας εναντίον των γυναικών να αυξάνονται. Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά μιλώντας για τις γυναικοκτονίες στην ΕΡΤ τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά πολλές οι περιπτώσεις και έχουμε χάσει πια το λογαριασμό.

Εβίτα Βαρελά για γυναικοκτονίες

dikastiko.gr

Εβίτα Βαρελά για γυναικοκτονίες: Επικίνδυνη η εξοικείωση με το έγκλημα

Δυστυχώς παρατηρείται ένας αρνητικός μιμητισμός σε όλες αυτές τις γυναικοκτονίες και παράλληλα μια πρωτόγνωρη εξοικείωση». Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Βαρελά σχολίασε το ότι πλέον δεν αποτελεί το πρώτο θέμα στην επικαιρότητα μια γυναικοκτονία. «Αυτή η εξοικείωση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη», τόνισε η νομικός που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τις δολοφονίες γυναικών από μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος (πατέρας, σύζυγος, σύντροφος, γιος κ.λπ.) δήλωσε πως «αυτό εξηγείται από τη σχέση εξουσίασης η οποία καλλιεργείται όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχει και μια ανοχή από τη σχέση οικονομικής εξάρτησης των γυναικών από τους άντρες».

Εβίτα Βαρελά για γυναικοκτονίες: Οι γυναίκες να μην ανακοινώνουν την αποχώρησή τους

Πρότεινε μάλιστα ότι σε οικογενειακά περιβάλλοντα με περιστατικά βίας οι γυναίκες, που ενδεχομένως θέλουν να εγκαταλείψουν το εχθρικό περιβάλλον που διαβιούν να μην ανακοινώνουν την αποχώρησή τους. «Δυστυχώς κλιμακώνεται η βία», πρόσθεσε η νομικός.

Στην Ελλάδα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας τον περασμένο Νοέμβριο απέστειλε εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας όπως έγραψε το dikastiko.gr με αφορμή τη βία και τις δολοφονίες κατά γυναικών που απασχόλησαν την κοινή γνώμη «για την ανάγκη διακριτής τυποποιημένης ποινικής πρόβλεψης ή και για αναγωγή αυτής ως διακεκριμένης παραλλαγής της ανθρωποκτονίας του άρθρου 299 Π.Κ.».

Εβίτα Βαρελά για γυναικοκτονίες

dikastiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ